Borulhat a papírforma az olaszoknál


AC Milan3.70  döntetlen3.45  Napoli2.02
Az előző fordulóban 2-2-es döntetlent harcolt ki az AC Milan Torinóban – a milánói együttes 2-0-s hátrányból állt föl. Ennek azonban ára is volt: Alessio Romagnoli piros lapot kapott és eltiltás miatt nem számíthatnak rá. Az sosem jön jól egy csapatnak sem, ha elveszíti a középhátvédjét, a Napoli ellen készülve meg különösen kellemetlen az ilyesmi. Ráadásul a nápolyi gólvágók igencsak jó formában vannak, hiszen a legutóbbi hat mérkőzésen 21-szer találtak be az ellenfeleiknek.

Ugyanakkor a Napolinak is vannak gondjai hátul. Kalidou Koulibaly az Afrika Kupán van épp, illetve Raúl Albiol és Lorenzo Tonelli csütörtökön nem tudott edzeni betegség miatt. Ha még ehhez hozzátesszük, hogy december 11-e óta nem tudott kapott gól nélkül egy meccset sem lehozni a Napoli, akkor joggal számíthatunk gólokra szombat este mindkét oldalon.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.75


Juventus1.48  döntetlen4.25  Lazio7.00
A Lazio drukkerek számára ritkán jár kellemes élményekkel, amikor csapatuk a Juventus vendégeként lép pályára. Eddig összesen 72 bajnokit játszottak a Zebráknál és mindössze nyolcat nyertek meg. Ha ez a statisztika önmagában nem lenne elég, akkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy a Juventus zsinórban 26 győztes tétmeccsnél jár hazai pályán.

Viszont van még egy-két apróság, ami a vendégek esélyeit növeli. Simone Inzaghi átlagosan 1,925 pontot szerzett amióta a Lazio kispadján ül. Ennél többet ennyi idő alatt egyik edző sem szerzett még a Serie A-ban. A csapatában pedig ott van Felipe Anderson a jobbszélen, aki elég jó játékos ahhoz, hogy sok galibát okozzon a Juve bal oldalán, ahol hátvéd pozícióban várhatóan Chiellini kezd majd ilyen-olyan sérülések és eltiltások miatt.

Tipp: Döntetlen 4.25


AS Roma1.25  döntetlen6.40  Cagliari10.50
A Genoa és az Udinese ellen kiszenvedett 1-0-s győzelmeket követően a kupában 4-0-ra lezúzta a Sampdoriát az AS Roma – emlékeztetve minket arra, hogy sokra hivatott ez a csapat.

A Cagliari pedig az előző fordulóban ment nagyot, miután 4-1-re verte hazai pályán a Genoát. A legutóbbi két hazai meccsén összesen nyolc gólt szerzett a csapat. Ez már csak azért is hihetetlen, mert ez pont eggyel több gól, mint amennyit a legutóbbi 10 idegenbeli meccsükön rúgtak. Ebből kifolyólag nem túl valószínű, hogy a Cagliari lesz az első olyan együttes, amely gólt rúg majd az AS Romának hazai pályán.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.40