Blaszczykowski bemutatkozhat a Fiorentinában


Fiorentina – Genoa

Szombaton egy új arccal találkozhat a firenzei közönség, bár lehet, hogy a szurkolók inkább egy régi ismerős miatt aggódnak jobban. A Fiorentinához köthető az egyik legizgalmasabb itáliai igazolás: még az transzferablak zárása előtt kölcsönvették Jakub Blaszczykowskit. A lengyel középpályásnak kulcsszerepe volt a Dortmund BL menetelésében a 2012/13-as szezonban. Azóta viszont a sorozatos sérülések miatt elég kevésszer láthattuk a pályán.

Guiseppe Rossi is hasonló gondokkal küzd, nem rég tért vissza egy súlyos térdsérülés után (csereként állt be a Torino elleni, elveszített meccsen). A lila fanatikusok minél hamarabb a kezdőben szeretnék látni, főleg miután az egy szem csatár elöl, Nikola Kalinic meglehetősen kiábrándító teljesítményt nyújt Paolo Sousa csapatában. Viszont Rossinak idő kell amíg visszanyeri a formáját, úgyhogy addig azokra kell támaszkodni, akik egészségesek.

Josip Ilicic gól – 3.55

 

Frosinone – Roma

2013 októbere óta nem volt ekkora előnye az AS Romának a Juventusszal szemben (négy pont). Normál esetben nem szoktunk ilyesmivel foglalkozni a szezon elején, de ez már csak azért is érdekes, mert a Juventusnál mostanában nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy „üldözők” legyenek és ez győzelmi kényszerbe sodorja a Zebrákat, amit aztán vagy tudnak kezelni, vagy nem. 

A vendégek jó pár pontot elszórtak az előző szezonban, amikor náluk gyengébb ellenfél otthonában léptek pályára, és ebben a meccsben is benne van a meglepetés. Az AS Roma nélkülözni kényszerül Miralem Pjanic játékát – aki jelentős szerepet vállalt a Juventus legyőzésében – és a Farkasok fél szemmel már a szerdai, Barcelona elleni BL csoportmeccsre is figyelnek.

Mindkét csapat gólt szerez – 2.04

 

Juventus – Chievo 

A Juventus története során még soha nem veszítette el az első két bajnoki meccsét, de most ez is megtörtént. Viszont nincs idő a sebeket nyalogatni, gyorsan talpra kell állniuk, mielőtt a riválisaik még nagyobb előnyre tesznek szert.

A Chievo viszont győzni tudott az első két fordulóban, ráadásul összesen hét gólt szereztek eddig. Ezekből hármat Alberto Paloschi lőtt: ez a szám amúgy négy lenne, ha a Lazio elleni egyik gólját megadja a játékvezető. Nagyszerű formában van, nem úgy, mint a bajnoki címvédő Juve..

Paloschi gól, de a Juventus nyer – 12.00