Az AS Roma győzhet a római derbin


Lazio3.50  döntetlen3.30  AS Roma2.17
Alighanem foghíjas lesz a Stadio Olimpico lelátója vasárnap délután, de ez persze nem azt jelenti, hogy a római derbi elveszítette volna a jelentőségét. Hanem (mint az köztudott) arról van szó, hogy az AS Roma és a Lazio szurkolói csoportjai is bojkottálják a mérkőzéseket ebben a szezonban. Ennek oka, hogy a stadion szektorait – biztonsági okokra hivatkozva – kerítésekkel földarabolták, így az ultrák kanyarja is „felaprózódott”.

Ettől függetlenül ez ugyanúgy az egyik legfontosabb derbi Olaszországban. Ráadásul az AS Roma most igen jó formában van és a harmadik helyet is bizonyára tartani szeretné. Tottiék zsinórban nyolc bajnokit nyertek és kilenc fordulója veretlenek.

Ezzel szemben a Laziónak komoly gondjai vannak a védekezéssel, ez főleg Stefan De Vrij hiánya miatt lehet. Egy ilyen városi derbin bármi megtörténhet, ennek ellenére az AS Roma egyértelmű esélyese az összecsapásnak.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Vendég @ 5.60


Atalanta3.35  döntetlen3.25  AC Milan2.25
Ugyan még nem jelentették be, hogy Sinisa Mihajlovic távozik majd a szezon végén a Milantól, de azért nem olyan nehéz elképzelni egy ilyen forgatókönyvet. A kulcskérdés az lehet, hogy sikerül-e megtartaniuk az Európa Liga indulást érő hatodik helyet.

Egy látogatás az Atalanta otthonában nem kéne, hogy különösebb gondot okozzon a Milan számára, hiszen a hazaiak csak három hónap után tudtak győzni az előző fordulóban, az akkor kilenc emberrel játszó Bologna ellen.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.66


Inter1.75  döntetlen3.60  Torino5.00
Az Inter öt ponttal van lemaradva a Bajnokok Ligája indulást érő harmadik helytől. Ugyanakkor a legutóbbi négy hazai meccsüket megnyerték, úgyhogy még nem tűnik reménytelennek a helyzet.

Ha komolyan gondolják a felzárkózást (márpedig miért ne lenne így), akkor az ilyen meccseket muszáj megnyerniük. Ez nagy eséllyel sikerül is majd a hazai csapatnak, ahová nem mellesleg visszatér Mauro Icardi is, így aztán tovább erősödik a támadószekció.

Tipp: Félidőben 0-0 @ 2.75