Az Inter megint 1-0-ra győzhet


Genoa - Bologna

A két csapat legutóbbi három egymás elleni meccsén összesen egy gól született, de van néhány olyan körülmény ami azt sugallja, hogy ez az összecsapás most azért egy fokkal eseménydúsabb lesz. Amióta Roberto Donadoni ül a Bologna kispadján, öt meccsen tíz pontot szerzett a csapat és ugyanennyi gólt rúgott – ráadásul ebből hármat az előző fordulóban, a Napoli házigazdájaként.

Donadoni sikerességének egyik fontos alkotóeleme, hogy sikerült kellően motiválnia Mattia Destrót. A csatár nyáron érkezett Rómából és az első tíz meccsén nem talált be, viszont amióta új edzője van a Bolognának, megtalálta a góllövő cipőjét.

Tipp: Destro gól @ 4.10

 

Palermo - Frosinone

Nem is olyan régen még a nagycsapatok sem szívesen léptek pályára a Palermo vendégeként, de most nem ilyen időket élünk. A szicíliai gárda jelenleg a legrosszabb hazai mutatókkal rendelkezik a mezőnyben, nyolc meccsen ugyanennyi pontot szerezett pályaválasztóként és a legutóbbi két hazai mérkőzésén összesen hat gólt kapott. Ebből hármat a Juventus számlájára írhatnak, viszont a másik hármat a harmadosztályú Alessandria lőtte nekik a kupában.

Ugyanakkor a Frosinone mindössze egy pontot szerzett idegenben, amióta feljutott. Aligha fordul majd elő, hogy most egynél több ponttal távoznak majd.

Tipp: Döntetlen @ 3.70

 

Sassuolo - Torino

Csupán két csapatnak sikerült megőriznie hazai veretlenségét a Serie A aktuális szezonjában. A rajtkor kevesen gondolták, hogy az egyik ilyen gárda a Sassuolo lesz. Eusebio Di Francesco csapatával sem a Juventus, sem a Lazio, sem pedig a Fiorentina nem tudott kibabrálni otthon és nagy eséllyel a Torino sem fogja megszakítani ezt a sorozatot, bár elég jó formában vannak a vendégek.

Domenico Berardi eltiltás miatt nem léphet majd pályára a hazaiaknál, viszont a Sassuolo már bizonyította a szezon elején, hogy nélküle is képesek nyerni. A másik oldalt sokkal fájdalmasabban érinti majd Bruno Peres hiánya, aki szintén eltiltását tölti.

Tipp: Hazai @ 2.75

 

Udinese - Inter

Az nem lehet véletlen, hogy az Inter 15 bajnokiból tízet megúszott kapott gól nélkül. Roberto Mancini jól összerakta a védelmet és hát Samir Handanovic is ihletett formában véd hétről hétre. Pénteken a Gazzetta dello Sport lehozott egy cikket, melyben azt taglalja a szerző, hogy az Inter kapusa 85,25%-os védési mutatóval rendelkezik, ez pedig jelenleg a legjobb Európában, ha csak az öt topbajnokságban védő kapusokat vesszük figyelembe.

Ezen a meccsen valószínűleg nem lesz túl sok dolga a hálóőrnek, az Udinese ugyanis átlagosan négyszer lő kapura a hazai meccsein. 

Tipp: Udinese-Inter 0-1 @ 3.15