Az AC Milan taktikájában továbbra is bízhatunk


Inter-Bologna
Gyorsan változnak a dolgok az Inter háza táján; még egy héttel ezelőtt teljes zavar volt a klubnál a Hapoel Beer Sheva elleni EL-vereség miatt. Ehhez képest pénteken már a Gazzetta dello Sportban azt fejtegette a cikkíró, hogy a milánói klubnál tapasztalható pozitív változások nyomán a csapat 2012 után újra készen áll a Bajnokok Ligája küzdelmeire.

A változás okát leginkább Joao Mario játékában kereshetjük, aki fáradhatatlanul futballozik a középpályán, elképesztő stabilitást nyújtva ezzel csapatának. Ugyanakkor van egy komoly figyelmeztető jel is, mégpedig az, hogy az Inter támadásainak sikeressége Mauro Icardi formájától függ – az Inter szezonbeli hét góljából hatot Icardi lőtt. Várhatóan a Bologna ellen is betalál majd, már csak azért is, mert Nagy Ádámék eddigi két idegenbeli bajnokijukon összesen nyolc gólt kaptak.

Tipp: Icardi gól @ 1.92


Lazio-Empoli
A sorozatos sérülések és az a tény, hogy Simone Inzaghi sokáig vezette a Lazio akadémiáját ahhoz vezetett, hogy bátran nyúlnak a fiatal játékosokhoz. A várható kezdőcsapatukban nyolc olyan futballista lesz, akik 21 és 24 év közöttiek.

Sok minden írható a tapasztalatlanság számlájára a Laziónál. Például amikor 3-0-ra vezettek már az Atalanta ellen, de hagyták őket egyenlíteni – mondjuk utána a 89. percben győztes gólt szereztek. Ugyanakkor meglepő volna, ha az Empoli bármit is kezdeni tudna ezzel, hiszen zsinórban 11 idegenbeli bajnokin maradtak nyeretlenek.

Tipp: Hazai @ 1.45


Fiorentina-Milan
Az AC Milan mostanában látható sikerességének viszonylag egyszerű a receptje. Betonkemény védekezés és könyörtelen kontrajáték. Ez a stratégia nyilvánvalóan azért működik ilyen jól, mert Carlos Bacca elképesztően gólérzékeny elöl. Amióta Milánóba igazolt, összesen 45 kapuralövést jegyezhettünk föl tőle bajnoki meccsen és ezekből 23 gól született.

Az AC Milan szurkolói egyedül attól tarthatnak, hogy Vincenzo Montellát túlságosan elragadják az érzelmei annak kapcsán, hogy volt csapata ellen kell pályára vezényelnie fiait. Ugyanakkor a Sampdoria elleni mérkőzésen is fennállt ez a veszély és azt az akadályt jól vette Montella. A kapott gól nélküli vendéggyőzelemre pedig annyira jó odds van, hogy vétek lenne kihagyni.

Tipp: Vendég, kapott gól nélkül @ 5.75