Rendezetten tolódjunk a következő fordulóba!


Most nem akarok nagyon hurráoptimista lenni, de… Mintha világosodna egy kicsit a magyar labdarúgás eddig irdatlan hosszúságúra nyúlt mélysötét alagútja. Az MLSZ egy határozott suhintással elvágta az eddig életveszélyesen egyensúlyozó klubokat, akik, naná, hogy elhordták a vezetőséget mindenféle szarnak.

Jobban mondva nem is a klubok, mert a szövetség által kizárt egyesületek hangadó megmondói laposan pislognak a szigor eddig és mifelénk szokatlan pörölyének csapkodása miatt. Inkább a minden által meggyötört szurkolók zajonganak kínjukban, mert nekik senki sem mondta el a frankót. Hőbörögni kósza hírekből meg elég sovány tartalom. Friss viszont, hogy megtudtok mi az okosság a nyíregyházi papírozásban. Itt is nagyot lépett az MLSZ, mert végre bemutatott olyan dokumentumokat, amivel egészen más a szituáció megítélése, mint eddig volt.

A világosodásban szerepet játszott Pál vitéz melója, akit jól észrevehetően egyre halkabban csaholnak ordas módon körbe. Stabil a válogatott, irtóra várjuk a romcsik meg az óceánszagú írek elleni derbit.

De addig itt van nekünk a mi kis kupaizénk. Amiből néhány éve jó alaposan mélytorkoztatnak minket a srácok. Nem akarok negatív lenni, de az elmúlt két év során már akkor hazaértek a magyar futball klubok az európai kirándulásból, amikor a többiek még csak javában cihelődtek. Nincs is tovább fikázás, törődjünk azzal, hogy: Fel! Támadás!

Óvatosék naná, megint elkezdték a mantrát, hogy nem szabad lenézni sem a feröerieket, sem mást. Egyelőre nincs a magyar foci abban a helyzetben, hogy bárkit is kistáskának nevezzen, de tilos becsokizni a gatyát! Büszkén kell nekik menni, legyen az ellenfél szerb, montenegrói, vagy holland másodosztályú csapat. Nem lenézve, de erényeiket csillantva, ameddig bírják a legények, rendezetten tolódjanak előre, az újabb fordulókba. Na, reméljük majd csak beválik Pinyő kapitány legendás korabeli taktikája is. Már az előretolódás, és nem a beszédtechnika óra.

Most szól egy divatos feldolgozás, aminek az alapja Martin Luther King híres mondás volt. Az a bizonyos „I have a dream”. Nekünk kezdésnek jó lesz Gundel Takács Gábor egykori műsora is!

A Maradj talpon!

Fogadj Bajnokok Ligája és Európa Liga selejtezőkre!