A Prukner All Stars tündöklése és egyéb tanulságok


Tényleg nem értem, miért nyammognak a magyar foci körül repkedő legyecskék. Azt mantrázzák, hogy a rosseb nem kíváncsi a hazai klubok meccseire.

Helyből, azonnal cáfolható a szürke arcok tévedése. A hét közepén pörgött a Magyar Kupa erőfelmérő. Kellemes meglepetéssel, már ami a nézőszámot illeti, meg azzal is, ami nem ezzel kapcsolatos. A Vidi buktája például elég konkrétan ide tartozik, mert őket Prukner edző budafoki emberei, ahogyan a "zIndex" eléggé szépen körbefogalmazva utalt a korábbi munkakapcsolatukra, szóval a Prukner All Stars törölte ki a fehérváriakat a sorsolásra várók táblájáról. Eléggé látványosra szenesedett a bajnoki címre is esélyes Videoton. Sajnos nem látta csak 200 jó hungaromagyar a csörtét. Pedig látványos volt az óriás eltaknyolása. Ja, másnapi hír, hogy ennek a zakónak a főnökség részéről súlyos következménye lesz. Gondolom a következő métára helyi járattal mennek a menők.

De nem ez itt a legfontosabb kopácsolni való! Hanem az, hogy például Putnokon 1000 néző szorított, hogy a DVTK kiessen a Magyar Kupából. A 6718 lakosú településről minden hatodik ember a pályán aggódott a hazafiak miatt! Nem is olyan rosszul. Az "embékettes” hazai csapat derekasan odamart a vendégeknek, akik keményen megdolgoztak azért, hogy tovább menjenek. Végül sikerült nyernie a Diósgyőrnek, de a 90 perc után maradt egy kis macska a "fodballisták" lábában! Az összes első osztályú menő ott dorombolt a vendégek csapatában, sokáig nem bírtak a hazai kanokkal.

Vagy Ménfőcsanak! Istenem, ez a Győrhöz közeli település is kitett magáért a Honvéd ellen. Az írás szerint 1000 néző toporogva, izgatottan köpködte a szotyi héjat, hátha sikerül kiütni a fővárosi arcokat a sorozatból! Hatezer a lakosok száma, itt is piszokul bemozdultak a foci csemegére. Csanakon azért egy kicsit könnyebb volt a felsőbb osztályos tanulók szövegértése, ezúttal ők adtak egy ötöst a kicsiknek.

Kozármisleny a maga 700 nézőjével nem nagy durranás, ahogyan Balmazújváros sem a szerdai MK csatával. Viszont Dorogon a zord időhöz, meg a hét közepéhez mérten meglehetősen jól szórakozott 500 néző! Ahogyan a helyi dacosak óvatosan előre leengedték az MTK-t a sorozatból.

Fogadjunk, senki sem támogatná, hogy a befutott arcok olykor egy kis statisztika javítás miatt elmenjenek roadshow-zni vidékre!