Vesztesek csatája


Deportivo La Coruna1.90  döntetlen3.60  Rayo Vallecano4.25

A Depor idén még nem nyert tétmeccset, pedig a 2016-os esztendőben már hatszor lépett pályára az együttes. Egészen pontosan két kupameccsről és négy bajnokiról van szó; előbbi két mérkőzés bizonyára sokáig fájó emlék marad, hiszen a másodosztályú Mirandés játszi könnyedséggel búcsúztatta őket a Copa del Rey nyolcaddöntőjében (4-1-es összesítéssel).

Visszatérve a bajnokság eseményeire, ahhoz képest, hogy a Deportivo utoljára egy december végén rendezett, Eibar elleni hazain volt képes begyűjteni a három pontot, még mindig a kilencedik helyen áll. Igaz a legutóbbi két fordulóban veretlenek maradtak: egyaránt 1-1-es döntetlent értek el előbb a Real Sociedad otthonában, majd a Valencia házigazdájaként.

Ami a vendégeket illeti, nos, ők egy roppant hosszú nyeretlenségi széria végére tettek pontot azzal, hogy az előző fordulóban 3-0-ra verték hazai pályán a Celta Vigót. Égető szükségük volt arra a három pontra, de ez az egy szem győzelem még nem volt elég ahhoz, hogy elmozduljanak a kiesőzónából. Ha most nyernének, azzal nagy lépést tehetnek a bennmaradás felé, ez kellő motivációt kell, hogy adjon a vendégcsapatnak.

Ugyanakkor a Rayo Vallecano borzasztó régóta nem győzött idegenben. Pontosabban utoljára szeptember közepén jött ez nekik össze még a Las Palmas otthonában. Azóta nyolc vendégként lejátszott bajnokin két pontot szereztek és olyan katasztrofális eredménybe is belefutottak, mint a Real Madrid elleni 10-2. Ennek ellenére talán meglephetik hétfő este a Deport.

Egyébként a két gárda őszi meccsét a Deportivo La Coruna nyerte 3-1-re, de mindez már kellően régen történt (tavaly szeptemberben) ahhoz, hogy egy hasonlóan könnyed Depor győzelem ne legyen most kilátásban.

Tipp: X2 @ 1.95