Vasárnapi válogatás


Atletico Madrid1.18  döntetlen7.00  Deportivo La Coruna18.00
Az erőviszonyok alapján sima hazai győzelmet ígér ez a párosítás – elég, ha csak az oddsokra tekintünk. Zsinórban két tétmeccset is megnyert az elmúlt pár napban az Atletico: bajnokin a Malagát verték 3-1-re hazai pályán, majd az Európa Ligában az Olimpiakoszt küldték haza egy négyessel. Február óta egy meccset sem veszített el hazai pályán Simeone csapata, olyan ellenfeleket is legyőzött, mint a Real Madrid vagy a Juventus.

Nem lesz hosszú a Depor első osztályú tagsága, ha még sokáig így folytatja. A szezonban eddig mindössze két meccset tudtak megnyerni, mérlegük 2-4-5. A legutóbbi két fordulóban csak kettő gól nélküli döntetlenre futotta erejükből (Cordoba idegenben, majd Real Sociedad otthon).

Tipp: Félidőben 1 @ 1.52


Sevilla1.45  döntetlen4.40  Granada7.50
Csúnya verést kapott a Sevilla múlt héten a Barcelona vendégeként, aztán csütörtökön az EL-ben is kikaptak a Feyenoordtól 2-0-ra. Hazai pályán viszont veretlenek még ebben a szezonban, ráadásul hat győzelem mellett csupán kétszer ikszeltek. Áprilisban nem okozott különösebb gondot nekik a Granada: 4-0-ra nyertek ellenük.

Most sem tűnik úgy, hogy a vendégcsapat különösebb ellenállást fejtene majd ki: szeptember közepe óta nyeretlen tétmeccsen a Granada. A legutóbbi két fordulóban – csakúgy, mint a Deportivo – két 0-0-s döntetlent játszottak (Celta Vigo és Almería). Általánosságban elmondható a Granadáról, hogy nem szoktak sok gólt kapni, egyedül a Barca és a Real tömte ki eddig őket. Ugyanakkor ők szerezték eddig a legkevesebb találatot is a spanyol bajnokságban, szám szerint hatot, ami elképesztően kevés.

Tipp: Gólok száma a vendégeknél 0,5 alatt @ 1.92


Valencia6.25  döntetlen4.50  Barcelona1.52
Utoljára februárban játszott egymással ez a két csapat, akkor nem kis meglepetésre a Valencia elhozta Barcelonából a három pontot. Pályaválasztóként viszont már hat éve nyeretlenek Messiék ellen. Ami pedig a Valencia aktuális formáját illeti: múlt héten Levantéban kaptak ki 2-1-re. Hazai pályán viszont veretlenek ebben a szezonban, mindössze egy Monaco (2-2) és egy Bilbao (0-0) elleni iksz rondít bele a statisztikába. Apropó Bilbao elleni döntetlen: ez volt az első olyan meccsük hazai pályán a szezonban, amikor nem tudtak gólt szerezni.

Túl van azon a kisebb hullámvölgyön a Barca, ami a Real és a Celta Vigo elleni vereségekben nyilvánult meg. Azóta zsinórban négy tétmeccset is megnyertek a katalánok. Messi megint jó formában van, az elmúlt napok jobbára az ő rekordöntéseiről szóltak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.60

Eredő odds: 4.67