Vasárnap összecsap a két gyengélkedő


Atletico Madrid 1.65, döntetlen 3.70, Valencia 5.20
A Real föltámadásának a legnagyobb városi riválisa itta meg a levét. Sokáig őrizte második helyét az Atletico de hiába nyertek az Ossasuna ellen az előző fordulóban 2-0-ra, így is csak harmadikok. Most viszont egy győzelemmel újra fölléphetnek a Barcelona mögé, mivel a Real ikszelt tegnap Zaragozában.

Az Ossasuna elleni győzelemmel egy három meccses nyeretlenségi sorozatnak vetett véget az Atletico és úgy tűnik, hogy kijönnek abból a hullámvölgyből, amibe a Sevilla elleni döntetlen után kerültek. Egyébként legutóbbi otthoni meccsükön 1-0-ra kikaptak a Real Sociedadtól, amelyik ötödik a tabellán. Igaz a két csapat között 13 pont különbség van jelenleg. Amúgy nem jellemző, hogy az Atletico kikapjon otthon, az előbb említett meccsen kívül csak a Rubin Kazany tudott náluk nyerni EL mérkőzésen. Ezt megelőzően szinte példátlan sorozatot produkált a Madrid: 21 tétmeccset nyert meg otthon zsinórban.

A Valencia 45 ponttal az hatodik helyen áll, egy esetleges győzelemmel negyedikek lehetnének. Mondjuk ehhez javulniuk kéne valamelyest, hiszen utóbbi két idegenbeli szereplésük alkalmával összesen egy pontot szereztek. 2013-ban kizárólag olyan csapatok otthonában tudtak nyerni, melyek borzasztó gyengén szerepelnek jelenleg (Granada, Depor, Celta Vigo). Izgalmas meccsre van tehát kilátás, melyen az dönthet, hogy melyik csapat tud előbb túllépni saját árnyékán.

Tipp: X @ 3.70, illetve mindkét csapat gólt szerez @ 1.83