Újra madridi derbi!


Atletico Madrid2.90  döntetlen3.40  Real Madrid2.45
Zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg múlt hét szombaton az Atletico Madrid az Eibar vendégeként (1-3). A harmadik helyet foglalják el a tabellán és egy győzelem esetén máris csak négy pontra olvadna hátrányuk a listavezető Real Madriddal szemben.

Ebben az évben már harmadszor rendeznek madridi derbit, előzőleg a kupában csapott össze a két csapat: hazai pályán 2-0-ra nyert az Atletico, majd 2-2-s döntetlent játszottak a Bernabeuban. A Real Madrid utoljára a Bajnokok Ligája döntőjében tudott nyerni városi riválisa ellen, pedig azóta már ötször is játszottak egymással. Három meccs az Atletico győzelmét hozta és két döntetlen született.

Hovatovább a Real Madrid utoljára 2013. májusában távozott három ponttal a Vicente Calderónból és ugyan a királyiak ugyanúgy remek formában vannak, mint vetélytársuk, egyáltalán nem biztos, hogy képesek lesznek győzni.

Szerdán pótolták a Sevilla elleni elmaradt meccsüket és ugyan Ronaldo nélkül is győztek 2-1-re, de a mérkőzés súlyos áldozatokat követelt: James Rodríguez lába eltört, Ramos is kidőlt legalább három hétre. Marcelo eltiltás miatt nem játszhat majd és Pepe sem bevethető.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a másik oldalon meg a Griezmann-Mandzukic páros megállíthatatlan az utóbbi időben és még Torres is igazi futballistaként kezdett funkcionálni, akkor már egyáltalán nem olyan biztos, hogy a Real akár egy pontot is szerez majd.

Tipp: 1X @ 1.57


Villareal1.30  döntetlen5.50  Granada10.00
Múlt héten Barcelonában megszakadt a Villareal igencsak impresszív veretlenségi sorozata: a 3-2-es vereséget megelőzően 2014. szeptembere óta nem talált legyőzőre tétmeccsen a hazai csapat. Ráadásul igen keményen megizzasztották a katalánokat, egy pontot simán megérdemelt volna a Villareal. Nem jött össze, most viszont a kiesőhelyen álló Granada ellen vigasztalódhatnak.

A vendégek hosszú idő után örülhettek győzelemnek: az előző fordulóban az Elchét verték hazai pályán 1-0-ra. Idegenben viszont nem túl sikeresek ebben a szezonban, mérlegük 1-4-6. A Villareal vendégeként még nem szereztek pontot első osztályú bajnokin.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.76


Athletic Club Bilbao9.00  döntetlen5.50  Barcelona1.33
Múlt héten első bajnoki győzelmét aratta ebben a naptári évben a Bilbao: Levantéban nyertek 2-0-ra. Hazai mérlegük nem túl fényes ebben a szezonban: 3-3-4. Utoljára 2013. decemberében látták vendégül a katalánokat és akkor 1-0-ra meg is verték Messiéket. Nehéz megmondani, hogy most lesz-e ilyen meglepetés, de az kétségtelen, hogy a két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccse meglehetősen szorosra sikerült.

Ugyanakkor a Barcelona megállíthatatlannak tűnik, a Villareal elleni 3-2-es győzelmük volt sorozatban a nyolcadik sikerük tétmeccsen. Nincs náluk komoly hiányzó, szóval akár egy katalán fieszta is kerekedhet ebből a meccsből.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.88

Eredő odds: 5.19