Újra El Clásico!


Real Madrid2.30  döntetlen3.70  Barcelona3.00
Remek szériában van a Real Madrid, legutóbbi nyolc tétmeccsét megnyerte a királyi gárda, javarészt nagyarányú győzelmekről van szó. A szerdai Bajnokok Ligája meccsen különösebb erőlködés nélkül győztek Liverpoolban 3-0-ra. Cristiano Ronaldo újra gólt lőtt, egészen hihetetlen formában van a portugál támadó: a szezonban összesen 15 alkalommal lépett pályára (ebben a válogatott meccsek is benne vannak) és húsz gólt szerzett.

Ami pedig a spanyol bajnokságot illeti, ott 7/15 Ronaldo mérlege, erre már tényleg nehéz bármit is mondani, a számok önmagukért beszélnek. De ha már itt tartunk, akkor mindenképpen szót kell arról ejteni, hogy a Real Madrid legutóbbi két bajnokiját egyaránt 5-0-ra nyerte előbb az Athletic Club, majd a Levante ellen.

Szombaton egész biztosan nem lép majd pályára sérülés miatt Gareth Bale, viszont Sergio Ramos edzett már a héten és van esély a játékára.

A PSG elleni botlást leszámítva a Barcelona is nagyszerű formában van, huszonkét ponttal vezetik a bajnokságot. A Madriddal ellentétben ők kedden játszották soros BL meccsüket, melyet meg is nyertek hazai pályán 3-1-re az Ajax ellen. Egy nappal többet pihenhetett tehát a Barca és nem is kellett sehová sem utazniuk a katalánoknak, ennek később még jelentősége lehet.

Egy Malaga elleni 0-0 kivételével az összes bajnokiját megnyerte a Barcelona, ráadásul ebben a szezonban még gólt sem kaptak. Ellenben lőttek huszonkettőt, ebből Lionel Messi nyolcat vállalt. Apropó, az argentin játékosnak csupán két gólt kell ahhoz lőnie, hogy minden idők legeredményesebb játékosa legyen Spanyolországban – ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ez az ősi rivális otthonában történjen meg.

Thomas Vermaelent leszámítva mindenki egészséges a katalánoknál, sőt Luis Enrique nagy valószínűséggel pályára küldi majd a hosszú eltiltását letöltő Luis Suarezt is.

A két csapat a spanyol király-kupa döntőjében játszott egymással utoljára, azt a mérkőzést a Real Madrid nyerte 2-1-re.

Tipp: 1X @ 1.42

Góllövő tipp: Messi legalább két gólt lő @ 9.00

A mérkőzést az Unibet TV-n is élőben követheted!