Sereghajtók csatája


Levante2.35  döntetlen3.20  Las Palmas3.30

Fordulóról fordulóra egyre nehezebb helyzetbe kerül a Levante, amely 14 pontjával a tabella utolsó helyén szerénykedik. Bár a 2016-os esztendő második bajnokiját 2-1-re megnyerték valami csoda folytán, a múlt héten minden visszaállt a „rendes kerékvágásba” és 4-3-ra kikaptak a Celta Vigo vendégeként.

A hazaiak mindössze 17 gólt rúgtak húsz forduló alatt, de meglepő módon nem ez a legkevesebb a mezőnyben, ugyanis a Betis és a Malaga rosszabbul áll ebben a tekintetben (bár nem sokkal) illetve kapott gólok tekintetében is jobbak két csapatnál – mondjuk a 36 bekapott találat így is jó sok.

Az újonc Las Palmas csupán négy ponttal előzi meg a házigazdákat, 18 ponttal a 18. helyen áll a vendégcsapat. Nem nehéz belátni, hogy éppen ezért roppant fontos lenne a Levante számára a győzelem. Kevés pontja java részét otthon gyűjtötte be a Levante így talán joggal reménykedhetnek a házigazdák szimpatizánsai. Na meg amiatt is, hogy a Las Palmas még nem nyert idegenben amióta feljutott: mindössze három pontot kapartak össze vendégként.

Óvatos duhajok számára egészen jó opció lehet hát az 1X 1.35, de egy hazai győzelmet sem lehet teljesen kizárni. A két csapat egyébként még az első fordulóban találkozott, az a mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget. Egy ilyen eredmény most egyik csapat számára sem lenne túl jó és mivel a vendégek majd’ minden idegenbeli meccsükön lőttek már gólt, illetve a Levante győzelmi kényszerben van, ezért talán nem állunk messze majd az igazságtól, ha azt jósoljuk, hogy mindkét csapat eredményes lesz majd hétfő este.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 2.08