Rangadón csap össze a két Real


Real Sociedad – Real Madrid
Eddigi teljesítményéért minden elismerést megérdemel a kék-fehér baszk együttes. Eusebio Sacristán tanítványai az előző fordulóban a Riazorban szórták meg a Deportivót (2-4) ezzel pedig pontazonosággal, de gyengébb gólkülönbséggel tartják a második helyet a Liga tabelláján.

Az egykor a Real Madridban is megforduló Asier Illarramendi különösen jól teljesít mostanság: egyrészről hibátlanul látja el feladatát a középpálya centrumában, másrészt legutóbb a góllövő cipőjét is sikeresen megtalálta, hiszen a gallegók ellen kétszer is beköszönt. Hogy előző kenyéradója ellen mire lesz képes az vasárnap elválik, de amennyiben a kék-fehérek ismét hozni tudják az eddig mutatott remek csapatjátékukat, úgy okozhatnak pár meleg pillanatot a fővárosiaknak is.

Annál is inkább, mert nagy meglepetésre a címvédő Királyi Gárda nem kezdett éppenséggel jól, Iscoék bicskája először a Valenciába, (2-2) majd annak városi riválisába a Leventébe (1-1) tört bele, ráadásul mindkétszer otthon, a Bernabéuban.  Igaz, hogy a hétköznapi BL-debütáláson – ahol szintén a blancók a címvédők – a ciprusi APOEL ellenében már olajozottan működött a gépezet (3-0), de ne felejtsük el, hogy ott játszhatott a szupersztár Cristiano Ronaldo is, akit viszont az Anoetában még nélkülöznie kell Zidane mesternek.

Hogy a tar francia menedzser milyen összetételben küldi pályára a gárdát erősen kérdéses, hiszen Ronaldo mellett Marcelo is eltiltott, Bale és Benzema pedig igen formán kívül teljesít mostanság. A jó hír viszont a madridisták számára, hogy visszatérhet a csapatba Ramos és kisebb háztartási baleste után a csodagyerek, Asensio is.

Illarramendi gól 14.00

 

Alavés – Villarreal
A tavalyi jó szerepléshez képest bizony igencsak gyengén kezdett a vittoriai Alavés, mivel a kék-fehérek eddig mindhárom bajnokijukat elbukták, ráadásul eddig még egyetlen gólt sem tudtak szerezni. Viszont ha közelebbről megvizsgáljuk az eredményeket, akkor a dolog csalóka is lehet, mivel a Barcelona elleni kétgólós vereség (0-2) nem tartozik a szégyen kategóriájába, és Vigóban is ki lehet kapni minimálisan (1-0). Igazából csak a Leganés elleni idegenbeli kudarc (1-0) a kellemetlen kategória, de az Uborkások is igen kellemetlen ellenfelei lesznek még a többi csapatnak is a szezon során.

Alexiséknek még bőven van ideje javítaniuk, de az biztos, hogy előrejátékban az eddigieknél lényegesen több kell, mert eddig center poszton, sem Sobrino, sem Krikic, sem pedig Santos nem igazán vált be. Persze minden rossz sorozat is megszakad egyszer, nincs kizárva, hogy Luis Zubeldia együttese most vasárnap kora délután támad fel poraiból. Amennyiben azonban nem így történik, úgy a baszkok vezetőségének újra kell gondolnia a szezon előtt kitűzött célokat.

A Villarreal sem kezdte éppen jól a bajnokságot, de a Sárga Tengeralattjáró az előző fordulóban megkezdte a felzárkózást, miután hátrányból felállva magabiztosan verte meg a Real Betist (3-1) az El Madrigál stadionban. Ráadásul csütörtökön ugyanilyen arányban sikerült elintézni a kazah Asztanát, így talán elmondható, hogy a castellóniak kicsit ugyan megkésve, de kezdenek bemelegedni az új idényre.

A sárga-kékeknél is eddig támadásban voltak gondok, de a Milantól kölcsönkapott kolumbiai Bacca végre megszerezte első gólját, márpedig tőle kimondottan sokat várnak a vezetők és a szurkolók is. Idegenben azonban még nyeretlen Fran Escribá legénysége, ezért most Baszkföldön mutatná meg a társaság, hogy a Földközi-tenger partjától távol is képes gólt lőni, illetve pontot, pontokat szerezni.

Gól mindkét félidőben 2.00

 

Espanyol – Celta Vigo
Megsemmisítő taslit kapott az Espanyol az elmúlt fordulóban a katalán derbin a Barcelonától (5-0), amelyből igencsak nehéz lesz kijönnie Quique Sánchez Flores csapatának. A gondokat növeli, hogy a kék-fehérek igazából a megelőző fordulókban se játszottak jól, mivel hazai pályán rövidebbet húzták a Leganés ellen (0-1), igaz a Sevilla elleni idegenbeli pontrablás (1-1) viszont bravúros haditettnek minősül.

A góllövéssel a katalánok háza táján is problémák vannak, ugyanis Piattiék eddig egyetlen találatra voltak képesek három forduló alatt, ami önmagában igencsak karcsú. Ráadásul nevek alapján a minőséggel se lenne gond, hiszen ahol Leo Baptistao, Moreno, vagy a már említett Pablo Piatti felelős a gólokért, ott joggal várják el a szimpatizánsok az eredményességet. Lehet, hogy idővel itt is átszakad majd a gólzsák, nagy kérdés persze, hogy meddig győzi azt a vezérkar illetve a szurkolók kivárni.

Nem meggyőző idén a Celta Vigo sem, az Égszínkékek is két pofonnal kezdték a bajnokságot (Real Sociedad, 2-3, Real Betis, 1-2) de ők legalább gólokat rúgtak és a legutóbbi fordulóban már kasszírozni is tudták a három egységet az Alavés kárára (1-0).

A gallegok legnagyobb probléma egyrészt a kiszámíthatóság, nevezetesen ha Gomeznek megy a játék jönnek a gólok és a pontok is, de ha nem akkor az egész gárda csak vergődik, pedig olyan támadókra is számíthat Unzue mestrer, mint a dán Sisto, vagy éppen Iago Aspas. Ide tartozna még John Guidetti is, de a svéd eddig sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A másik probléma pedig a vigóiaknál az immár hagyományosan gyenge védelemben keresendő. Tavaly is az egyik leggólerősebb hátsó alakzat volt az övék negatív értelemben és a jelenleg három meccsen bekapott öt gól azt mutatja, hogy nem igazán történt ezen a téren drasztikus javulás idén sem.

Gólok 2.5 felett 2.05