Rangadó Madridban


Barcelona1.05  döntetlen15.00  Rayo Vallecano30.00
Simán vette hétközi kupameccsét a Barcelona, 3-1-re nyertek Messiék a Villareal otthonában és így bejutottak a spanyol Király-kupa döntőjébe.

A Malaga elleni kisiklás óta ez volt zsinórban harmadik győzelme tétmeccsen a katalán csapatnak, mindhárom idegenben született (Manchester City, Granada, Villaral). A soron következő bajnoki meccs nem kéne, hogy különösebb gondot okozzon ugyanakkor nehéz feledni az előbb említett Malaga elleni szereplést.

Az viszont kétségtelen, hogy a vendégeknek nem sok babér termett az utóbbi években a Barcelonával szemben. Tavaly októberben játszottak ellenük utoljára és attól a mérkőzéstől eltekintve a Barcelona rendre nagy arányú győzelmet aratott felettük. Ami a Rayo aktuális formáját illeti: döntetlent még nem játszottak ebben az évben, ellenben négyszer nyertek és öt alkalommal veszítettek.

Múlt héten gólzáporos meccsen verték 4-2-re otthon a Levantét, idegenben viszont januárban nyertek utoljára.

Tipp: Hendikep (0-2), Barcelona @ 1.49 


Villareal1.95  döntetlen3.50  Celta Vigo4.00
Nem sikerült a Villarealnak a bravúr: 6-2-es összesítéssel a Barcelona jutott a kupa döntőjébe. A hatodik helyen álló klubnak így már csak a bajnokságban maradt esélye elcsípni egy Európa Ligát érő helyezést (vagy éppen egy BL-pozíciót, bár attól már most nyolc pontra vannak). Ehhez viszont pont az ilyen hazai meccseket kell hozni, mint amilyen ez is.

A hazaiak pár nap leforgása alatt játszottak bajnokit a Real (1-1) és a kupameccset a Barca ellen és ez lehet, hogy benne maradt kicsit a lábakban. Mondjuk a Villarealnál elég jók a rotációs lehetőségek, ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk vasárnap.

Ugyanis a nyolcadik helyen álló Celta öt fordulója veretlen (három győzelem és két iksz). Érdekesség, hogy egyik nyert meccsen sem kaptak gólt, továbbá mindkét iksz 1-1-es eredményt hozott.

Tipp: X2 @ 1.87


Atlético Madrid1.65  döntetlen3.75  Valencia5.60
Egyértelműen ez a forduló rangadója: az 54 pontos harmadik helyezett fogadja az 53 pontos negyediket.

Mintha kisebb hullámvölgybe került volna az Atlético Madrid; múlt héten 1-0-ra kikaptak Leverkusenben, majd Sevillában játszottak 0-0-s döntetlent. Hazai pályán viszont az összes bajnoki meccsüket megnyerték ebben az évben (közte a Real Madrid elleni 4-0), és csak két gólt kaptak öt meccsen.

A vendégek sem panaszkodhatnak: négy bajnokit nyertek zsinórban, 2015-ös mérlegük 7-1-1. Az Atlético vendégeként utoljára 2013-ban szereztek pontot ám most nem lenne meglepő, ha legalább eggyel távoznának.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 2.38

Eredő odds: 6.63