Primera Division: Talpra áll a Barca?


Rayo Vallecano 2.00, döntetlen 3.50, Real Betis 3.80
Döntetlent játszott múlt héten a Rayo Vallecano az Espanyol vendégeként (2-2). Egészen tűrhetően szerepelnek március másodika óta, egyedül a Real Madrid elleni 5-0-s vereség lóg ki a sorból. Szóval mérlegük az utóbbi öt bajnokin 2-2-1, és ha csak a hazai teljesítményt vizsgáljuk, akkor még jobb képet kapunk. Az előbb említett márciusi időpont óta mind a négy hazai bajnokijukat megnyerték, gólt csak egyet kaptak, viszont nyolcat lőttek.

A Betisről már nehezen lehet jó dolgokat összeszedni. Bár még matematikai esélyük van a bennmaradásra, ehhez meccseket kellene nyerni, ami nem volt túlságosan jellemző rájuk ebben a szezonban. Legutóbbi három mérkőzésükön egy pontot sem szereztek, az egész tavaszi szezonban csupán háromszor sikerült nyerniük. Idegenbeli mérlegük 2014-ben 1-3-4, valami tévedés folytán a Levante otthonában tudtak nyerni 3-1-re.

Tipp: A hazai csapat nyeri a meccset @ 2.00

Sevilla 1.40, döntetlen 4.60, Granada 8.50
A Betis otthonában nyert az előző fordulóban 2-0-ra a Sevilla, miután heroikus csatában kiejtette a Portót az Európa Ligából. Hazai pályán roppant jól szerepelnek, február közepe óta veretlenek bajnoki meccsen. Azóta öt bajnokiból négyet megnyertek (ezekből nyilván a Real Madrid elleni 2-1-es siker szólt a legnagyobbat) és csak egyszer ikszeltek.

Három meccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg azzal a Granada, hogy az előző fordulóban 1-0-ra legyőzte a Barcelonát otthon. Ugyanakkor idegenben nem sok babér termett nekik ebben az esztendőben, mérlegük 0-1-7. Viszont egy ilyen Barca verés után nem lenne meglepő, ha most vendégként is alkotnának valamit.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.95

Barcelona 1.28, döntetlen 6.20, Athletic Club Bilbao 9.50
Három tétmeccset veszített el zsinórban a Barcelona. Kezdődött mindez az Atletico elleni BL vereséggel, majd a Granadától kaptak ki 1-0-ra és az egész a Real Madrid ellen elveszített kupadöntővel tetőzött. Ezért aztán erősen kérdéses, hogy behúzzák-e soron következő bajnoki meccsüket a Camp Nouban (bár minden bizonnyal megteszik ezt).

Az Athletic Club az egész szezonban jól teljesített, nem hiába állnak a negyedik helyen. Játékukban simán benne van, hogy meglepik a Barcelonát. Egyébként az előző fordulóban a Malagát verték 3-0-ra, ezt megelőzően idegenben nyertek a Levante ellen (1-2).

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.33

Malaga 2.85, döntetlen 3.20, Villareal 2.60
Mint arról az előbb szó esett, 3-0-ra kikapott a Malaga Bilbaóban, az előző fordulóban. Hazai környezetben sem megy olyan jól nekik, mérlegük ebben az évben 2-1-3.

Meglehetősen hullámzóan teljesít a Villareal, múlt héten például nyertek a Levante házigazdájaként, előtte kikaptak Madridban az Atletico vendégeként, az ezt megelőző fordulóban pedig ikszeltek az Elche ellen. Idegenbeli mérlegük ebben a naptári évben 2-0-5.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.02

 

A kombináció eredő szorzója @ 10.48