Primera Division: Kötelező győzelmek otthon


Real Madrid 1.38, döntetlen 4.50, Sevilla 8.50
„Ahogy a Granada ellen játszottunk az nem méltó a Real Madridhoz” – ezt Khedira mondta a Real múlt heti meccse után és teljesen igaza van. Az előző forduló bombameglepetése volt, hogy a Granada (CR öngóljával ugyan) de 1-0-ra legyőzte a Realt. Ezek után kötelező a győzelem hazai pályán, még ha bajnoki cím megszerzésére már kevés az esély. A Madrid eddig vegyes évet produkál eddig, öt meccsből (ebből két kupa) kettőt nyert meg, egyet pedig elveszített a két döntetlen mellett.
A hiányzók mellett (Casillas, Pepe) az sem könnyíti Mourinho legényeinek dolgát, hogy a Sevilla igen jó formában van. Igaz, ez a jó forma többnyire csak otthon érévnyesül, idén még nem kapott ki hazai pályán a Sevilla, idegenben viszont egy döntetlen és egy vereség a mérlegük az idei esztendőben.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1), a Real Madrid nyeri a meccset @ 2.02

Barcelona 1.08, döntetlen 8.00, Getafe 20.00
A Barcelona is botlott az előző fordulóban, bár egy 1-1-es döntetlen Valenciában mindig belefér. Főleg, hogy az elmúlt néhány évben mintha valamiféle Valencia fóbia uralkodott volna el Barcelonában. A legnagyobb baj ezzel a kiruccanással talán nem is az elért eredmény, hanem Xavi sérülése volt, akire körülbelül két hétig nem számíthatnak a csapatnál. Egyelőre idén a Barca sem szárnyal, öt tétmeccsből kétszer győztek két döntetlen és egy vereség mellett.
Mindezek ellenére valószínűleg nem okoz pánikot Katalóniában a Getafe vendégjátéka. A madridi kiscsapat idei öt tétmeccséből egyet nyert, háromszor ikszelt és egyszer kikapott. Ráadásul utolsó négy idegenbeli meccsüket rendre elbukták.

Tipp: Az első 15 percben gól születik @ 2.30

Rayo Vallecano 3.50, döntetlen 3.30, Atlético Madrid 2.10

Múlt heti győzelmével (1-0 a Betis ellen) az Atletico tovább olvasztotta a Barcelona előnyét, de így is kilenc pont különbség van a két csapat között. Idegenben nem megy jól az Atleticonak, 2013-ban két idegenbeli tétmeccsüket sem tudták megnyerni, bár csak az egyiken kaptak ki. Ellenfelük múlt héten kikapott Sevillában 2-1-re, azonban idei mindkét hazai meccsüket megnyerték. Összesen hat gólt rúgtak a hazai győzelmek alkalmával és csak egyet kaptak.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.82