Primera División: Hozni kell(ene) a kötelezőt


Barcelona 1.10, döntetlen 8.50, Deportivo La Coruna 18.00
Barcelonában nem ez lesz az év meccse, fél szemmel már mindenki a keddi, Milan elleni sorsdöntő BL találkozóra figyel. Éppen ezért valószínűleg néhány kulcsjátékos pihenőt kap majd. Xavi továbbra is sérüléssel bajlódik, Valdés eltiltását tölti, Pedro pedig betegség miatt hagyja ki a ma esti találkozót.

Egyébként pont a Milan elleni BL meccs óta kisebb hullámvölgybe került a Barcelona. A Sevilla ellen még nyerni tudtak 2-1-re, utána viszont mindkét soron következő meccsüket elbukták a Real ellen.

Persze mostanában a Depor nem az az ellenfél, amelyiktől különösen tartanának Barcelonában, a szebb napokat látott együttes jelenleg Primera Division sereghajtója 17 ponttal. A múlt héten ugyan ikszeltek hazai pályán a Rayo Vallecano ellen, viszont az ezt megelőző hat meccsen csak kikapni voltak képesek. Idegenben utoljára januárban tudtak pontot szerezni (1-1), akkor a Real Sociedad volt az ellenfél. A Deportivo helyzetét az sem könnyíti meg, hogy sérülések miatt hiányzik körülbelül a fél csapat, utazó keretük is mindössze 18 fős.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.80

Celta Vigo 7.00, döntetlen 4.40, Real Madrid 1.42
Ha a Barcáról azt állítjuk, hogy kisebb hullámvölgyben vannak, akkor Madriddal kapcsolatban elmondható, hogy a Granada elleni vereség óta egyre jobbak Mourinho fiai. Múlt héten Barcelonában nyertek, kedden pedig Manchesterben, erre csak csettinteni lehet. A vigoi vendégjáték ezekhez képest csak könnyed sörmeccs.

A Celta Vigo 23 ponttal a 18. helyen áll, az előző fordulóba Sevillában kaptak ki 4-1-re. Legutóbbi hazai meccsükön pont azt a Granadát győzték le, amelyik a Madird ellen nyert nem is oly’ rég, de ez ne tévesszen meg senkit, a Celta kilenc meccsen nyolc pontot gyűjtött eddig. Mondjuk ebből hat két hazai győzelem hozadéka.

Tipp: Hendikeppes fogadás (1-0), a Real nyeri a meccset @ 2.06

Atletico Madrid 1.50, döntetlen 3.80, Real Sociedad 6.75
Az Atleticonak mindenképp nyernie kell ahhoz, hogy megtartsa második helyét, hiszen a Real várhatóan győzni fog és a két együttes között jelenleg két pont a különbség. Az Atletico 0-0-át játszott a múlt héten Malagában, viszont hazai pályán elképesztően jól szerepel, már ami a bajnoki meccseket illeti. A legutóbbi 14 hazai bajnokijukat megnyerték, pontot utoljára éppen a Real Sociedad tudott rabolni tőlük, még 2012 májusában (1-1).

A Real Sociedad a hetedik helyen áll, múlt héten ikszeltek a Betis ellen (3-3). Idegenben nem szerepelnek rosszul az idén, négy meccsből kettőt nyertek, egy döntetlen és egy vereség mellett, kilenc gólt rúgtak és hetet kaptak.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.72