Primera Division: Fókuszban a szombati játéknap


Valencia2.75  döntetlen3.20  Atletico Madrid2.70
A szezonban még veretlen a Valencia, 14 ponttal a második helyen állnak és csak két ponttal vannak lemaradva a listavezető Barcelonától. Az előző fordulóban 1-1-et játszottak a Real Sociedad vendégeként, ezt megelőzően viszont négy bajnokit nyertek zsinórban. Hazai pályán május óta veretlenek tétmeccsen. Az idei szezonban három bajnoki meccset játszottak otthon, mindhármat megnyerték. Ezeken összesen kilenc gólt lőttek (hármat-hármat meccsenként) és csak egyet kaptak.

Az Atletico is ugyanúgy 14 pontos, mint aktuális házgazdája, csak éppen a gólaránya rosszabb egy kicsit. Az előző fordulóban 4-0-ra verték otthon a Sevillát, BL-ben szerdán pedig 1-0-ra a Juventust.

Utoljára 2012 novemberében kaptak ki a Valenciától az azóta lejátszott négy bajnokiból hármat megnyert az Atletico Madrid és csak egy végződött döntetlennel.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.86

Rayo Vallecano10.50  döntetlen6.40  Barcelona1.25
Zsinórban két bajnoki meccset is megnyert a Rayo Vallecano, előbb az Atheltic Club ellen otthon, majd Levante ellen idegenben. Ezen a két győzelmen kívül kétszer kikaptak és két alkalommal játszottak döntetlent. A Barcelona ellen nincs túl jó mérlegük (és akkor még finoman fogalmaztunk): legutóbbi hat egymás elleni meccsüket rendre a katalánok nyerték, többnyire nagy arányban. A legkisebb arányú vereséget még a 2012/13-as szezonban könyvelhette el a Rayo, akkor csak 3-1-re kaptak ki. Az előző szezonban viszont összesen 10 gólt kaptak a Barcelona elleni bajnokikon.

A PSG kedden véget vetett a Barcelona szezonbeli veretlenségének, sőt a párizsiak véghezvitték azt a bravúrt, ami még eleddig egyik csapatnak sem sikerült: gólt lőttek a Barcelonának, élből hármat.

A spanyol bajnokságot viszont 16 ponttal vezetik Messiék, mérlegük 5-1-0. Igazából csalódást jelentene, ha nem hoznák el a három pontot.

Tipp: Ázsiai hendikep -1.5, Barcelona @ 1.77

Malaga1.85  döntetlen3.40  Granada4.60
Öt fordulója nyeretlen a Malaga, győzelemnek utoljára a szezonnyitón örülhettek (akkor az Athletic Club ellen nyertek 1-0-ra otthon). Azóta három ikszet és két vereséget jegyezhettek föl. Ebből a két vereségből az egyik múlt vasárnap történt; a Getafe vendégeként kaptak ki 1-0-ra.

Érdekes ez a párosítás, mivel a legutóbbi hat egymás elleni meccsükön kivétel nélkül az aktuális pályaválasztó csapat nyert. Ráadásul amikor a Malaga volt éppen a házgazda, rendre négy gólt lőtt a Granadának.

A Granadát a Barca szórta meg az előző fordulóban: 6-0-ra kaptak ki a Nou Campban, és eddig összesen kilenc kapott gólnál járnak, ami mondjuk nem is olyan sok. A Granada mérlege a bajnokságban 2-2-2.

Tipp: Gólok 1.5 felett @ 1.40

A kombináció eredő szorzója @ 4.61