Nagyratörők, sereghajtók, középcsapatok


Levante5.25  döntetlen3.75  Valencia1.68
A forduló kezdetén öt csapatnak volt kilenc pontja, ebből az egyik a Levante. Két győzelem és három iksz gyümölcse mindez, ebből négy pont az előző két fordulóban jött össze egy Almería elleni győzelem és egy sevillai iksz eredményeképp.

A Valencia szorosan tapad az élmezőnyre, tizenkét forduló alatt csupán három ponttal szereztek kevesebbet, mint a listavezető Barcelona. Legutóbbi két Levante elleni idegenbeli meccsük rendre vereséget hozott, és idegenbeli mérlegüket elnézve (2-2-1) korántsem lehetünk biztosak a vendégsikerben. Mindenestre a házigazdák eddig még egyszer sem úszták meg kapott gól nélkül a hazai meccseket, és a vendégek eddig mindig lőttek legalább egy gólt idegenben – kivéve a Deportivo La Coruna ellen.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.90


Elche1.95  döntetlen3.25  Cordoba4.35
Ez a párosítás kiesési rangadó a javából – már ha a csapatok jelenlegi helyezését nézzük. Az elmúlt két fordulóban veretlen tudott maradni az Elche: előbb az Espanyol elleni hazait nyerték meg, majd a Getafe vendégeként játszottak gól nélküli döntetlent.

A két csapat jól ismeri egymást a másodosztályból, az ottani meccseiken ritkán született három gólnál több.

A Cordoba eddig egy első osztályú bajnokit sem tudott megnyerni hat pontjuk hat iksznek az eredménye. Ebből négy döntetlen hazai pályán jött össze, egyik alkalommal sem tudtak egynél több gólt szerezni.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.48


Villareal1.45  döntetlen4.50  Getafe7.25 
Egész jól kezdte a szezont a Villareal, azonban az előző három fordulóban nyeretlenek maradtak (két vereség, egy döntetlen). Tavaly a Getafe viszonylag simán vitte el tőlük a három pontot.

Egész jó szériában van a Getafe: szeptember vége óta hat bajnoki meccsből csupán az Atletico Madrid ellenit veszítették el három győzelem és két döntetlen mellett. Idegenben is elkezdtek meccseket nyerni, Real Sociedad és a Depor otthonából hozták el a három pontot.

Tipp: Félidőben X @ 2.38

Eredő odds: 6.69