Most már tényleg visszavág a Barcelona?


Athletic Club Bilbao7.00  döntetlen4.40  Barcelona1.50
Harmincegy évvel ezelőtt nyert bármilyen trófeát a Bilbao, úgyhogy el tudjuk képzelni mekkora örömöt okozott a baszk városban, hogy az Athletic Club 5-1-es összesítéssel legyűrte a Barcelonát, elhódítva ezzel a spanyol Szuperkupát.

Három nappal később Zsolnán volt jelenése a Bilbaónak, ahol Európa Liga selejtezőn léptek pályára. Azon a meccsen 2-0-s előnyt herdáltak el és végül hazaiak győztek 3-2-re. Ha más nem is, ez meglehetősen egyértelműen jelzi, hogy sokat kivett a baszkokból a Barca elleni két meccs. Ennélfogva szinte kizárt, hogy megismételjék a 10 nappal ezelőtti teljesítményüket, most biztos nem gázolnak át olyan könnyen Messiéken, mint tették azt a Szuperkupa első mérkőzésén.

A Bilbao dolgát sérülések is nehezítik: Mikel San Jose, Ander Iturraspe, Inaki Williams és Xabi Etxeita játékára nem számíthat Ernesto Valverde. Kicsit öröm az ürömben, hogy a Barca ellen két meccsen négy gólt jegyző Aritz Aduriz ott lesz a kezdőben.

A Barcelona jóval többet pihenhetett a héten, ráadásul csak Pique hiányzik majd a csapatból, akit végül négy meccsre tiltottak el, miután a Szuperkupa második mérkőzésén verbálisan inzultálta a partjelzőt. Alighanem eljött részükről a visszavágás pillanata, legalábbis az biztos, hogy sokkal jobb produkciót láthatunk majd tőlük, mint múlt hét pénteken. Mondjuk ehhez védekezésben nagyot kell javulniuk.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Döntetlen/Vendég @ 4.75


Sporting de Gijón12.50  döntetlen6.25  Real Madrid1.25
Rafa Benítez számára talán nem a legszerencsésebb egy frissen feljutott és igen lelkes csapat vendégeként kezdeni a Real kispadján, de volt ő már ennél nehezebb helyzetben is.

A hazaiak három év után jutottak vissza a legjobbak közé úgy, hogy mindössze két meccset veszítettek az előző szezonban, illetve 42 másodosztályú bajnoki alatt mindössze 27 gólt kaptak. Anyagi lehetőségek hiányában nem sok változás történt a keretükben, egyedül három új játékos jött hozzájuk kölcsönbe, közülük a Barcelonából érkezett Alen Halilovic különösen ígéretes. Egyébként meg 15 saját nevelésű futballistával a keretben vágnak neki a szezonnak.

Ezt a Realról már korántsem lehet elmondani, de hát igazából ez soha nem volt jellemző rájuk. A legnagyobb kérdés, hogy Casillas dicstelen távozása után mégis ki fog védeni, illetve, hogy a sérült Benzema helyett ki fog kezdeni elöl. Akárhogy is: elég valószínű, hogy a Real győzelemmel kezdi majd a szezont, de ez egyáltalán nem lesz egyszerű számukra.

Tipp: Gólok 3,5 alatt @ 1.63

 

Eredő odds: 7.74