Menekülés a győzelembe


Deportivo La Coruna1.85  döntetlen3.50  Real Betis4.75
Nem hazudtolja meg magát a Deportivo, a liga abszolút "döntetlenkirálya" zsinórban négyszer játszott ikszet, összesen pedig tizenháromszor ebben a szezonban. Mivel legutoljára még tavaly december 19-én nyertek meccset a galíciaiak nem csoda, hogy elvesztették előkelő (és nem mellékesen Európa Liga selejtezőt érő) hatodik helyüket is a pontvadászatban.

A Riazor zöld gyepén is inkább a remit szeretik Caniék, ugyanis hazai körülmények között hat alkalommal osztoztak meg aktuális ellenfelükkel a pontokon. Legutóbb a Rayo Vallecano lopott pontot a kék-fehérek otthonából, miután Pérez és Fajr góljaira Miku és Jozabed válaszolt. Január 24-én pedig pontosan egy percre voltak Victor Sánchez tanítványai a Valencia legyőzésétől, de Alvaro Negredo révén a 93. percben kiegyenlített az El Che. Ahhoz, hogy a Depor visszataláljon Európába, a döntetlenek aligha lesznek elegendőek és az idegenben elég masszív Betis ellen sem lesz most könnyű dolguk.

A Betis Juan Merino kinevezése óta egyre jobban teljesít és miután a zöld-fehérek kiverekedtek egy-egy bravúros döntetlent a Villarreal otthonában (0-0) illetve odahaza a Real Madrid ellen (1-1) legutóbb már mérkőzést is tudtak nyerni méghozzá a gyenge Valencia ellen szintén hazai pályán (1-0). Mindez egyelőre még kevés is lehet, Dani Giménezék továbbra is csak négy egységnyi távolságra tartózkodnak jelenleg a kiesőzónától.

Ráadásul a vendégek helyzetét nehezíti az a két tényező is, hogy ebben a naptári évben nem nyertek mérkőzést idegenben, sőt legutóbbi öt kiruccanásukból négy vereséggel végződött, illetve ők rúgták a bajnokság húsz csapata közül a legkevesebb gólt (23 forduló alatt mindössze 16-ot).

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.02


Eibar1.85  döntetlen3.50  Levante4.75
Továbbra is a baszk Eibar szereplése az idei szezon egyik legkellemesebb meglepetése, noha a legutóbbi három mérkőzésüket egyaránt bebukták a piros-kékek, így is csak két ponttal vannak lemaradva az éppen 6. helyen állomásozó Athletic Bilbaótól, José Luis Mendilibar együttese pedig aligha kíván egykönnyen lemondani európai kupaszereplős álmairól, de ehhez minél hamarabb vissza kellene találnia a győzelem útjára.

Odahaza kellően magabiztosak Borjaék, bár legutóbb balszerencsésen elveszítettek a Málaga elleni meccsüket (1-2), azt megelőzően háromszor is diadalmaskodtak a Granada (5-1) az Espanyol (2-1) és a Sporting Gijón ellenében (2-0). A baszkok ráadásul gólerősen is futballoznak, eddig 36 alkalommal találtak be a soros ellenfelek kapujába, ebből tizenkilenc alkalommal Ipurua Municipal stadionban.

A Levante pillanatnyi fellángolás után – győzelem hazai pályán a Las Palmas (3-2) illetve a Rayo Vallecano (2-1) ellen – papírformaszerűen a rövidebbet húzta Sevillában (1-3), majd odahaza kapott ki egy gyenge meccsen a katalán óriástól (Barca 0-2). Vendégségben borzasztóan gyengén szerepelnek a valenciaiak, tizenegy fellépésük során csak egyetlen alkalommal gyűjtötték be a három pontot, és döntetlent is csak kétszer játszottak, mindössze kilenc gólt szerezve.

A győzelem azonban mostanára létfontosságúvá vált Rubi mester tanítványainak, mivel a sereghajtó lemaradása a még bennmaradó, 17. helyhez képest egyre inkább növekedett az utóbbi fordulók alatt, pillanatnyilag öt pontot számlál. Egy huszáros hajrával az alsóház szorossága miatt azonban még meg is menekülhet az együttes a kieséstől, de hol marad a huszáros hajrá?

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 5.10


Getafe7.50  döntetlen3.80  Atlético Madrid1.55
Nincs jó passzban a Getafe sem, amely szintén sorban veszíti el meccseit: legutóbb alulmaradt a Málaga (0-3), Athletic Bilbao (0-1), Granada (2-3) hármassal szemben. A Colisseum Alfonzo Pérezben mindezek ellenére nem teljesítenek rosszul a sötétkékek; tizenkét otthoni mérkőzésükből hatot megnyertek, három-három alkalommal játszottak ikszet, illetve szenvedtek vereséget. Frán Escibá együttese látszólagosan masszív középcsapat, mivel a 12-ik helyen állomásozik a pontvadászatban, de Megyeri Balázs csapatának is úgy kellene a három pont, mint egy falat kenyér, mivel a közép-, illetve alsóbb mezőny sűrűsége miatt a kiesőzóna egy hosszan elhúzódó rossz széria esetén fenyegető közelségbe kerülhet hozzájuk.

Az Atléticónak kiesési gondjai biztos nem lesznek, ugyanakkor barcelonai vereségével (1-2) bajnoki álmai is halványulnak, de egyelőre korai temetni még Diego Simeone gárdáját. Már csak azért is, mert Torresék a gránátvörös-kékek otthonában elszenvedett fiaskó után hazai pályán biztosan győzték le az Eibart (3-1) és a "kis madridi derbire” is esélyesként utaznak.

A statisztikák tanúsága szerint még mindig a matracosoké az idegenben legjobban teljesítő együttes, (8-1-3-as mérleggel) továbbá a legkevesebb gólt is ők kapták (11-et összesen). Hogy ez elég lesz a 9. idénybeli sikerhez vagy zsinórban a második zakó következik, az csak vasárnap kora este derül ki.

Tipp: Antoine Griezmann gólt szerez @ 2.30

Eredő odds: 23.69