Meglepetésekre számítva


Atletico Madrid 1.55, döntetlen 4.00, Mallorca 5.75
Az Atletico már akkor is harmadik marad, ha elbukja a hátralévő két bajnokiját. Múlt héten megnyerték a Király Kupát a Real Madrid ellen és így már a bronz is szebben csillog. Két legutóbbi hazai bajnokijukat egyaránt 2-1-re veszítették el, a Barcelona és a Real volt az ellenfél. Tavaszi mérlegük pályaválasztóként 5-1-3.

Nyerni tudott hétfőn a Mallorca, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit. Ehhez viszont nem elég, ha megnyerik a hátralévő meccseket, a többi eredmény szerencsés alakulására is szükségük van. A madridi meccsen még a pontszerzés is nagy bravúr lenne tőlük, tavasszal ugyanis – egy kivétellel - az összes idegenbeli meccsüket elveszítették. Az ominózus kivétel egy márciusi, granadai győzelem volt (1-2).

Tipp: Döntetlen @ 4.00

Real Sociedad 2.50, döntetlen 3.55, Real Madrid 2.65
A BL selejtezőt érő negyedik helyen áll a Real Sociedad és San Sebastianban nyilván azt szeretnék, hogy ez így is maradjon. Az előző fordulóban Sevillában nyertek 2-1-re és ugyanannyi pontjuk van (62), mint az ötödik Valenciának. Fontos lenne tehát minden meccset megnyerniük, ha nem elégednek meg az Európa Ligával. Otthon tavaly november óta veretlenek bajnokin, tavaszi mérlegük pályaválasztóként 5-4-0.

A Real pocsék szezonja az elveszített kupadöntővel lett teljes. Esetleg még a 100 bajnoki gól elérése jelenthet számukra némi motivációt. Idegenbeli mérlegük a szezonban 9-4-5.

Tipp: A Real Sociedad nyeri a meccset @ 2.50

Valencia 1.25, döntetlen 5.50, Granada 12.00
Kedvezőbb helyzetben van a BL selejtezős helyért való versenyfutásban a Valencia. Három meccses győzelmi szériában vannak, ezeken a mérkőzéseken még gólt sem kaptak Soldado-ék, viszont kilencet lőttek. Hazai pályán utoljára januárban kaptak ki, akkor a Real hintett nekik egy ötöst. Azóta öt győzelem és két döntetlen jött nekik össze a Mestellában.

A Granada lényegében megőrizte első osztályú tagságát, nem sok izgulni valójuk van. Öt fordulója veretlenek, házon kívüli mutatójuk a szezonban 5-3-10.

Tipp: A hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 1.83