A meccs, ami mindennél fontosabb


Barcelona1.71  döntetlen4.35  Real Madrid4.40
Senkinek nem kell külön elmagyarázni, hogy mekkora jelentősége van ennek a találkozónak. A két csapat tabellán elfoglalt pozíciója csak hab a tortán: jelenleg a Barcelona egy ponttal előzi meg a Real Madridot, úgyhogy a bajnoki cím szempontjából nagyon nem mindegy, hogy milyen eredmény születik majd.

Ebből kifolyólag biztos, hogy az átlagosnál jóval feszültebb lesz a találkozó, nem lenne meglepő, ha a piros lap is villanna a kilencven perc során 2.25.

Egyébként a Barcelona tűnik a jobb formában lévő csapatnak: a Malaga elleni kisiklás óta (0-1 hazai pályán) az összes létező tétmeccsüket megnyerték, legyen az akár Copa del Rey összecsapás, bajnoki vagy éppen Bajnokok Ligája meccs. Ha már itt tartunk, szerdán 1-0-ra nyert hazai pályán a Manchester City ellen a Barca és kettős győzelemmel jutott tovább a BL legjobb nyolc csapata közé. Az eredmény kicsit csalóka, ugyanis a City csak Hart bravúrjainak köszönhetően kerülte el a nagyobb arányú vereséget. Nem valószínű, hogy most is egy ilyen végeredményt születik, ugyanis az El Clásicókon nagyon ritkán esik három gólnál kevesebb 1.46.

A katalánok játéka gyakran függ attól, hogy Messi éppen milyen passzban van. Nos, az argentin zseni köszöni szépen, jól érzi magát. A City elleni meccsen nagyszerű gólpasszal vette ki részét a győzelemből, előtte pedig duplázott az Eibar ellen, ezt megelőzően pedig mesterhármast lőtt a Rayo Vallecano elleni mérkőzésen. Nem lenne meglepő, ha most is eredményes lenne, és mondjuk egyből két gólt szerezne 5.00.

A másik oldalon ugyanez igaz C. Ronaldóra, akinek mostanában kicsit visszaesett a teljesítménye ahhoz képest, ahogy a szezont elkezdte. Persze ettől még mindig nagyszerű játékos csak talán kevesebb hiszti és több játék kéne. Utoljára a Schalke elleni vesztes BL meccsen talált be a portugál csillag, természetesen most is benne van a pakliban, hogy gólt szerez 2.43.

Egyébként valami mostanában elromlott a Realnál, mert nem igazán jönnek az eredmények. Az Atlético Madrid elleni súlyos vereség után úgy tűnt, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, aztán jött a Villareal elleni 1-1 hazai pályán, majd vereség Bilbaóban (aminek köszönhetően megelőzte őket a Barca a tabellán) és mindez a Schalke elleni 4-3-as hazai vereségben csúcsosodott ki.

A Királyi Gárda az előző bajnoki fordulóban Bale (akit szintén bőséggel ért kritika mostanában) duplájával győzte le a Levantét, de ez nyilván nem fogható egy Barcelona elleni meccshez.

Ősszel 3-1-re nyerte a Real Madrid az El Clásicót, most azért egy ilyen vendéggyőzelem, több mint meglepő lenne. Utoljára egy 2013-as kupameccsen nyert a Madrid Barcelonában, mondjuk akkor pont 3-1-re 25.00.

Tipp: Suarez gól @ 2.23