Madridi rangadó és alsóházi csata


Ossasuna 2.00, döntetlen 3.30, Espanyol 3.70
A két alsóházi csapat közül az Ossasuna várhatja kedvezőtlenebb helyről az összecsapást. A pamplonai alakulat a 15. helyen áll és három pont sem lenne ahhoz elég, hogy följebb lépjen. Múlt héten a Real Valladolid otthonában tudtak nyerni (1-3), ezzel három meccs után tudtak újra pontot szerezni. Hazai pályán lejátszott két legutóbbi meccsükön egyaránt kikaptak (az Atletico Madrid és az Athletic Club volt az ellenfél) és még gólt sem tudtak lőni.

Az Espanoyl ikszelt hazai pályán az előző fordulóban a Real Sociedad ellen (2-2). A második számú barcelonai csapat a 12. helyezést tudhatja magáénak. Legutóbbi idegenbeli szereplésük alkalmával 2-0-ra győztek Malagában. Ezen kívül összesen csak két győzelemre futotta tőlük más pályákon az egész szezonban.

Tipp: Mindét csapat gólt szerez @ 1.95

Getafe 3.55, döntetlen 3.40, Atletico Madrid 2.00
Gól nélküli döntetlent játszott múlt héten a Getafe a Real Betis otthonában. Jó formában van a masszív középcsapat, hat meccs óta veretlenek és ebből csak kettő mérkőzés végződött döntetlenre. Igaz, azokon gól sem született. Hazai pályán tavaly november óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, utóbbi öt otthoni meccsükön sosem kaptak egy gólnál többet.

Nehéz dolga lesz tehát az Atleticonak, amely amúgy is botladozik mostanában és ennek köszönhetően már csak harmadik, négy pont a hátránya az Real Madriddal szemben. Az előző fordulóban döntetlent játszottak a Valencia ellen (1-1), legutóbbi idegenbeli bajnokijukon viszont nyertek az Ossasuna ellenfeleként.

Tipp: döntetlen @ 3.40

Valencia 1.40, döntetlen 4.25, Valladolid 8.00
Nem megy jól mostanában a Valenciának és ez a helyezésükön is meglátszik, a hetedik pozíciót foglalják el. Utóbbi öt bajnokijukon hét pontot szereztek, csak a Real Betis ellen tudtak nyerni otthon (3-0). A Mestallában négy bajnoki óta veretlenek, de csak két meccsen tudtak győzni.

A Valladolid négy meccs óta képtelen győzni. Idegenben amúgy sem megy nekik, ebben a naptári évben csak a Rayo Vallecano otthonából tudták elhozni a három pontot. Legutóbbi idegenbeli játékuk alkalmával a Real Sociedad tömte ki őket (4-1).

Tipp: Valencia – Valladolid 2-1 @ 8.25