A Madrid győzelemmel válaszol a kritikákra


Real Madrid 1.08, döntetlen 12.00, Espanyol 25.00 – szombat 16.00

Miután a Blancók szerdán 2-0-ás vereséget szenvedtek az Atlético Madrid otthonában a Király-kupában, azt követően, hogí múlt hétvégén a Valencia vendégeként kaptak ki 2-1-re bajnokin, Carlo Ancelotti a meccset követő sajtótájékoztatón, nem tudott mit mondani a "krízist" érintő kérdésekre.

Az újságírók, persze némiképp túlzásba estek, hiszen a Madrid 22 meccses győzelmi sorozatot teljesített a téli pihenő előtt. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy ez az elképesztő időszak sokat kivett Ancelotti csapatából: a középpálya fáradtnak, a támadósor ötlettelennek tűnt a Mestallában és a Calderónban is.

A legfeltűnőbben Cristiano Ronaldo szenvedett, akit Ancelotti pihentetett szerdán - az olasz szakember úgy fogalmazott, hogy játékosa "fáradtság" miatt ült a padon -, és akinek meg nem erősített hírek szerint megint a korábban problémás térdével van gondja.

Isco, James Rodríguez, Toni Kroos, Karim Benzema és Gareth Bale sincs csúcsformában, de Ancelotti a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a visszaesés valódi oka mentális, nem pedig fizikális.

Club Atletico de Madrid v Real Madrid CF - Copa del Rey: Round of 16 : News Photo

"Fantasztikus győzelmi sorozatunk volt, amit pihenő követett, aztán pedig két, nagyon nehéz meccsel tértünk vissza - magyarázta. - Az adataink szerint nincs fizikális probléma. Talán egy kicsit agresszívabbnak kell lennünk, intenzívebben kell játszanunk, de nem látok komoly problémát. Egy csapat sem képes minden meccsét megnyerni, a vereségekből pedig rengeteget lehet tanulni."

A vasárnapi meccs papíron ideális lehetőség a Real számára, hogy felpörögjön. Az Espanyol 2012 decemberében ugyan 2-2-es döntetlent ért el a Bernabeuban, de 1996 óta nem tudott győzni a Real otthonában, a Madrid pedig legutóbbi 15 tétmeccsükből 14 alkalommal legalább két gólt lőtt.

A Madrid jobbhátvédje, Dani Carvajal eltiltott, Sergio Ramos pedig pihenőt kap, így nem lesz ott a védelem közepén. Pepe és iker Casillas visszatérhet, azonban Ancelotti elmondása szerint többet nem variál a kezdőjén.

Az Espanyol is két vereséggel kezdte 2015-öt: a bajnokságban hazai pályán kaptak ki 2-1-re az Eibartól, és ugyanennyire a Valencia vendégeként a kupában szerda este. A papagájok edzője, Sergio Rodríguez a megállapodás miatt nem számíthat a Madridtól kölcsönkapott Lucas Vazquezre, a középső védő Hector Moreno pedig még csak néhány napja kezdte el az edzéseket. Elöl valószínűleg ezúttal is a mozgékony középcsatár, Sergio Garcia jelentheti a legnagyobb veszélyt, a rögzített szituációknál pedig Christian Stuaniban bízhatnak - a Madrid egyébként a Valencia és az Atlético ellen is kapott gólt ilyen helyzetből.

Ha ezúttal sem tud győzni a Real, a vészharangok tényleg megkondulnak a Bernabeuban, viszont ez nem tűnik túl valószínűnek, még úgy sem, hogy sztártámadóik nincsenek a helyzet magaslatán. A Madrid minden bizonnyal különösebb gond nélkül megszerzi első győzelmét 2015-ben.

Tipp 1: Madrid-Espanyol 3-0 @ 7.00

Tipp 2: a Madrid mindkét félidőt nyeri @ 1.72 

Fogadjon a spanyol bajnokság mérkőzéseire!