Kötelező győzelmek előtt a nagycsapatok


Real Zaragoza 3.00, döntetlen 3.20, Valencia 2.35
Borzasztóan szerepel 2013-ban a Zaragoza, konkrétan ebben az évben még nem nyertek bajnokit, de a döntetlen is csak kétszer jött össze ami az öt vereség mellett elég lehangoló. Ha mind emellé még hozzátesszük, hogy hazai pályán is öt meccses nyeretlenségi sorozatban( négy vereség, egy döntetlen) van a Zaragoza, akkor máris érthető, hogyan került a kiesőhely szélére a csapat. Ráadásul az elmúlt öt hazai fellépésükön két gólt voltak képesek szerezni, ami már-már a röhejes kategóriába tartozik. Az előző fordulóban az Osasuna vendégeként kaptak ki 1-0-ra.

A Valencia meglehetősen kiegyensúlyozottan szerepel a bajnokságban, egyedül a Realtól kapott ötös csúfítja el a 2013-as sorozatot. Ezután négy meccses veretlenségi sorozat következik, melynek talán most sem szakad vége. Főleg, hogy idei idegenbeli (három volt eddig) szerepléseik alkalmával Soldadoék mindig nyertek. A két csapat őszi meccsét a Valencia nyerte 2-0-ra.

Tipp: A hazai csapat nem szerez pontot @ 2.85

Deportivo La Coruna 8.00, döntetlen 5.00, Real Madrid 1.35
Ha a Zaragoza borzasztóan szerepel, akkor a Deporra már igen nehéz jelzőt találni. Az egykor szebb napokat látott csapat tizenhat ponttal áll a húszadik helyen. Az előző öt meccsükön kikaptak, ebben az évben eddig 4 pontot sikerült gyűjteniük a lehetséges huszonegyből. Az előző fordulóban Sevillában kaptak ki. Otthon utoljára január elején tudtak nyerni a Malaga ellen.

A Realnak mindenképpen nyernie kell, ha versenyben akar maradni legalább a második helyért. A granadai botlást követő két meccset megnyerte a madridi csapat, valószínűleg most sem lesz ez másképp. Utoljára 2008 nyarán kaptak ki a Deportivotól, az őszi meccsen pedig 5-1-re nyert a Real.

Tipp: Vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.70

Barcelona 1.20, döntetlen 6.80, Sevilla 12.00
A Barca aligha engedi ki kezéből a bajnoki címet, tizenkét ponttal vezetik a tabellát. Bár a szerdai BL meccs sokkolóan hathatott a katalánokra (2-0-s vereség Milanóban), valószínű, hogy otthon elintézik a Sevillát. Már csak azért is, mert ebben a bajnoki szezonban az összes meccsüket megnyerték a Camp Nouban, leszámítva a tavaly októberi 2-2-őt a Real ellen. Az előző fordulóban a Getafén statuáltak példát, 6-1-gyel küldték haza a madridi kiscsapatot.

Noha a Milan megmutatatta szerdán, hogyan kell a Barcelona tilitoliját profi módon legyilkolni, nem valószínű, hogy a Sevilla tudja alkalmazni ezt a stílust. Főleg, hogy nagyon régen nem nyertek idegenben (konkrétan a Mallorca otthonában sikerült egy decemberi kupameccsen), de még a döntetlen is csodaszámba megy náluk. Az előző fordulóban a Real oktatta őket Madridban (4-1), most Katalóniában kéne helyt állniuk valahogy.

Tipp: Az első negyedórában gól születik @ 2.50