Ki nyeri a szezon első szuperrangadóját?


Real Madrid1.22  döntetlen7.00  Villarreal13.00
Szerda este nyolc órakor a ligacsúcsot beállító Királyi Gárda hazai környezetben próbálja megdönteni a győzelmi rekordot, de ehhez „ki kellene lőnie” az igencsak masszívvá váló és felgyorsuló Sárga Tengeralattjárót.

Zinedine Zidanék háza táján elsősorban az a legérdekesebb kérdés, hogy vállalja-e a játékot az Espanyol elleni meccsen (i. 2-0) maródi két gigasztár Cristiano Ronaldo illetve Gareth Bale, mivel velük jelentősen könnyebb lehet a vendégek térdre kényszerítése. Azonban a lila-fehérek szurkolóinak minden bizonnyal akkor se kell kétségbe esniük, ha az említett játékosok ezúttal is csak a karéjból nézik a meccset, mivel a pótlásukra a kezdőcsapatba kerülő labdarúgók – példának okáért James Rodriguez– is jó teljesítményt nyújtottak, ráadásul a Bernabéu atmoszférája igencsak deprimálóan szokott hatni (az Atlético és a Barca kivételével) az aktuális vendégcsapatra.

Ami a castellóniak mellet szólhat, hogy legutóbbi két meccsüket jó játékkal sikerült megnyerniük, friss olasz igazolásuk Nicola Sansone pedig parádés teljesítményt nyújtott. Utóbbi ha képes átmenteni eddigi formáját a szerda esti összecsapásra is, akkor még okozhat meleg perceket a néha bizonytalankodó madridi védelemnek.

Ráadásul arról a tényről se feledkezzünk meg, hogy a tavalyi szezonban Soldadóék –igaz hazai pályán – de legyőzték a fővárosiakat (1-0), ami igencsak sokba került Marcelóéknak a végén. De a teljesség kedvéért nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy a fővárosban simán a madridiak bizonyultak jobbnak (3-0).

Tipp: Félidőben 1-1 @ 9.50


FC Barcelona1.62  döntetlen4.00  Atlético Madrid5.75
Két egyre jobb formában futballozó gárda csap össze a csúcsrangadón a Nou Camp gyepén, a tét pedig –közhely, de igaz – hatalmas. A vesztes igen komoly hátrányba kerülhet a villámrajtot vevő Real Madriddal szemben, mivel már sem a katalánok, sem pedig a Matracosok nem hibátlanok. A döntetlen viszont mindkét együttesnek rossz lenne, hiszen a Királyi Gárda győzelme esetén, a hazaiak öt, a vendégek hat egységre kerülnének tőlük.

Az viszont kijelenthető, hogy nincs egyértelmű esélyese a csörtének, noha a katalánok a múlt héten egy laza hetes vágtak a Bajnokok Ligájában a Celticnek (7-0), illetve ötöt az újonc Leganesnek (5-1). Viszont az Atlético is kivégezte –egyébként rá nem jellemző módon– a Celtát (4-0) és a Sporting Gijónt (5-0) majd a jól ismert focijával pedig a BL-ben Hollandiából is három ponttal tért haza (1-0).

És hogy miért nincs egyértelmű esélyese az ütközetnek? Közismert tény, hogy ha a Barca rettegett MSN-je csúcsformában akármilyen védelmet szét tud szedni, de pontosan ez a nagy hármas betlizett a két gárda legutóbbi BL párharcában, amikor Diego Simeone csapata búcsúztatni tudta az akkori címvédőt, tehát a vehemens argentin szakember pontosan tudja mivel lehet kihúzni a gránátvörös-kékek méregfogát, arról meg nem is beszélve, hogy eddig idén is a vendégeké a legjobb védelem, négy meccsen mindössze egy kapott góllal.

Másfelől pont azért Barcelona a Barcelona mert még –kis túlzással– a szertáros is klasszis a klubnál és Luis Enrique fiai pontosan a nagy rangadókon képesek sokszor a legjobbat nyújtani. BL kudarc ide-vagy oda, nem hagyhatjuk azt a tényt se figyelmen kívül, hogy a bajnokságban mindkét meccsükön Messiék bizonyultak jobbnak (2-1, 2-1).

Tipp: Antonie Griezmann gól @ 3.65


Real Sociedad2.05  döntetlen3.50  Deportiva Las Palmas3.80
Hullámvasutazásra számíthatnak ebben a szezonban is a san sebastiani drukkerek, miután kedvenceik az előző fordulóban –a papírformának megfelelően– alulmaradtak az El Madrigálban, így egy győzelem illetve döntetlen mellett immár két vereséggel csak kétpontnyira kerültek a „vörös zónához”. Természetesen a helyzet nem tragikus, hiszen még 34 forduló van a javításra, de odahaza az Anoetában igencsak rá kellene kapcsolni Illarramendiéknek, hogy ne legyen rázós a folytatás.

A vendégeknél azonban továbbra is káprázatosan süt a nap és nemcsak azért mert a festői Kanári-szigeteken van Quique Setien mester csapatának a bázisa, hanem sokkal inkább azért, mert talán még a legfanatikusabb szurkolóik sem hitték, hogy négy forduló után három győzelemmel és egy balszerencsés Sevilla elleni vereséggel a közvetlen élvonal közelében tanyáznak majd kedvenceik.

Persze könnyen előfordulhat, hogy a jó kezdés után majd előbb-utóbb egy rosszabb sorozat következik, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy a negatív széria Baszkföldön kezdődjön meg, már csak azért is mert tavaly a kanárik oda-vissza (i. 1-0, o. 2-0) eltángálták a kék-fehéreket.

Hogy ezúttal milyen eredmény születik az megjósolhatatlan, de mivel a már említett és ellentétes előjelű okok miatt mindkét csapatnak égetően szüksége van a bajnoki pontokra akár egy igen parázs, többgólos mérkőzés is kikerekedhet a szerda késő esti összecsapásból.

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 4.50