Ki lesz a Real következő edzője?


Igazság szerint már az olasz tréner menesztése előtt megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy ki ül majd le a Real Madrid kispadjára. Először talán Jürgen Klopp (11.00) neve került egy kontextusba a Királyi Gárdával, miután kiderült, hogy távozik Dortmundból. Egyébként azóta szinte már minden csapattal szóba hozták Angliától kezdve Spanyolországon át, egészen Törökországig. A német tréner kvalitásait senki nem vonja kétségbe, ugyanakkor eddig csak olyan csapatoknál dolgozott csak, ahol volt idő építkezni, Realnál pedig ilyesmiről szó sem lehet.

Az oddszok alapján egyébként Rafa Benítez tűnik befutónak (1.03), ez leginkább abból fakad, hogy a spanyol lapok már hétfő óta tényként kezelik érkezését. Ő egyébként dolgozott régebben a Real Madrid utánpótlásánál, és soha nem csinált titkot abból, hogy szívesen vezetné a felnőtt csapatot is. Talán már a Napolinál sem ragaszkodnak hozzá annyira, mint mondjuk tavaly ilyenkor.

Apropó utánpótlás: akár házon belül is megoldható lenne egy ilyen csere, hiszen Zinedine Zidane (16.00) jelenleg a B csapatot irányítja, igaz, váltakozó sikerrel. Az ő kinevezése nagy meglepetés volna, hiszen még bőven van mit tanulnia az edzői szakmáról a legendás Zizunak.

A névsor persze itt még nem ér véget, de azért valljuk meg egymás közt, hogy Joachim Löw (26.00) vagy éppen Fabio Capello újbóli kinevezése (51.00) legalább annyira esélytelen, mint mondjuk a Pápa BL főtáblára kerülése. 

Tipp: Jürgen Klopp @ 11.00