Jöhet az újabb fieszta


Real Zaragoza 1.85, döntetlen 3.45, Athletic Club Bilbao 4.20
Fontos lenne begyűjtenie a három pontot a Zaragozának, ha meg akarják őrizni első osztályú tagságukat. (Két ponttal előzik meg a 18. helyen álló Deportivót.) Három forduló óta veretlen a Zaragoza, a múlt héten 0-0-ás döntetlent játszottak a Levante vendégeként, előtte viszont hazai pályán nyerni tudtak a Mallorca és a Rayo Vallecano ellen. Mérlegük pályaválasztóként a szezonban 5-4-8.

A tizennegyedik helyen álló Athletic Clubnak már nem kell a kieséstől tartania. Az elmúlt négy fordulóban nem találtak legyőzőre, igaz csak a múlt heti meccsüket tudták megnyerni, a többi döntetlenre végződött. Az előző fordulóban hazai pályán 2-1-re nyertek a Mallorca ellen. Idegenben nem megy jól nekik, tavasszal csak az Osasunát tudták megverni, emellett négy döntetlen és ugyanennyi vereség jött nekik össze vendégként.

Tipp: Döntetlen @ 3.45

FC Barcelona 1.26, döntetlen 5.65, Valladolid 11.00
Nincs már tétje a katalánok ma esti meccsének, maximum annyi, hogy méltó játékkal ünnepeljék meg bajnoki címűket a hazai közönség előtt. Utoljára tavaly áprilisban kaptak ki otthon, az ezt követő összes bajnokijukat megnyerték, kivéve a tavaly októberi El Clasicót, ami 2-2-re végződött.

A Real Valladolidnál alkalmasabb ellenfelet szinte nem is kívánhatna magának ma estére a Barcelona. A 12. helyen álló csapat kiesni már biztos nem fog, és ugyan előrébb is végezhetne, de igazából teljesen mindegy, hogy elérik-e tízedik helyet vagy nem. Idegenben nem villognak, tavasszal csak a Rayo Vallecano otthonában tudtak nyerni. Ezen kívül háromszor ikszeltek és ötször kikaptak vendégként.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-2), a Barca nyeri a meccset @ 2.50