Idegenben kezdnek a nagyok


Valencia5.75  döntetlen4.50  Real Madrid1.53
A táblázat negyedik helyén „telelt” a Valencia, és eközben igencsak nagyszabású terveket szövögettek: az évet a Real Madrid legyőzéséve szeretnék kezdeni. Nos, utoljára 2009-ben tudtak nyerni hazai pályán a Real ellen, de a különböző nyilatkozatok, illetve promo-filmek alapján úgy vannak ezzel, hogy miért ne jönne össze most is. A hazaiak keretében nincs komoly hiányzó, egyedül Javi Fuego nem léphet pályára eltiltás miatt. Őt meg a frissen igazolt argentin Enzo Perez helyettesítheti.

A listavezető Real Madrid meglehetősen eseménydús napokon van túl: klubvilágbajnokság – amit nem mellesleg meg is nyertek, illetve egy vidéki dubai hakni, ahol a Milannal játszottak és kaptak ki 4-2-re.

Ami a spanyol bajnokságot illeti, szeptember közepe óta az összes bajnokiját megnyerte a Real, szám szerint 12 meccsről van szó. A csapatból egyedül Modric hiányzik sérülés miatt, de vélhetően megoldják a pótlását.

Nem lesz könnyű a hazaiak dolga, de a vendégeké sem. Mindenestre a két csapat egymás elleni bajnoki meccsei többnyire látványos játékot és sok gólt hoznak.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.59


Espanyol1.85  döntetlen3.40  Eibar4.60
Szinte ugyanolyan mutatókkal rendelkezik a két csapat, a különbség annyi, hogy az Espanyol 16 forduló alatt eggyel több gólt lőtt (húszat), mint aktuális ellenfele, illetve kettővel többet kapott (24).

Hazai pályán elég jó mérleggel rendelkezik az Espanyol (4-3-1), míg az Eibar idegenbeli mutatója 3-2-3. Egyik csapat sem lő túl sok gólt, ez talán most sem lesz másképp.

Tipp: Félidőben X @ 2.02


Real Sociedad9.50  döntetlen5.50  Barcelona1.31
Bár még elég sok van hátra, de egészen biztos, hogy a Real Sociedad nem az idén fogja megváltani a világot. A 14. helyen fordult a hazai csapat és az őszi teljesítményüket figyelembe véve, nincs túl sok sanszuk a második helyezett katalánokkal szemben. Ráadásul sérülések is nehezítik a házigazda dolgát.

A Barcánál a napokban egyértelműen az átigazolási tilalomra vonatkozó döntés volt az a hír, ami legjobban sokkolta őket, illetve a közvéleményt. De legalább a keretből (Vermaelent leszámítva) mindenki egészséges, még Dani Alves is felgyógyult.

Tavaly februárban 3-1-re kikaptak a katalánok a Real Sociedad vendégeként; ám most vasárnapra nehéz egy ilyen forgatókönyvet elképzelni.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.83 

Eredő odds: 5.88