Három spanyol meccs keddről


Barcelona1.05  döntetlen16.00  Getafe29.00
Öt fordulóval a vége előtt két ponttal vezeti a spanyol bajnokságot a Barcelona. Szombaton az Espanyol otthonából hozták el a három pontot, Neymar és Messi egy-egy góljával nyerték meg a városi derbit. Érdekesség, hogy a Barcelona legutóbbi három tétmeccsét egyaránt 2-0-ra nyerte meg (Valencia, PSG, Espanyol).

Decemberben ugyan 0-0-s döntetlent játszottak Messiék a Getafe vendégeként, a Camp Nouban viszont – mondhatni hagyományosan – gólgazadag meccseket játszik egymással a két csapat, javarészt Barcelona győzelemmel a végén. Bár legutóbb pont (tavaly májusban) a vendégeknek jött ki jobban a lépés és 2-2-vel zártak a Barcelonában.

Most persze egészen más a helyzet, a Barcának nagy szüksége van a három pontra és a Getafe sincs valami kirobbanó formában. A vendégcsapat úgy veszítette el legutóbbi két bajnokiját, hogy még gólt sem rúgott, viszont összesen ötöt kapott.

Tipp: Szerzett gólok 00:00-14:59 IGEN @ 2.15


Athletic Club Bilbao1.70  döntetlen3.80  Real Sociedad5.00
Zsinórban két bajnokit is kapott gól nélkül nyert meg a Bilbao: előbb a Getafét verték 4-0-ra majd a múlt héten a Córdoba vendégeként győztek (1-0). A legutóbbi két, Real Sociedad elleni meccsük egyaránt 1-1-es döntetlennel zárult.

Ez persze nyilván nem jelenti egyből azt, hogy ez a meccs is iksz lesz, ugyanakkor a Real Sociedad játszotta a második legtöbb döntetlent a mezőnyben (szám szerint tizenkettőt, ennél csak Granada ikszelt többet a maga tizenhárom alkalmával). Szombaton a „változatosság kedvéért” 0-0-t játszott otthon a Sociedad a Villareal ellen.

Idegenben nem megy túl jól a vendégeknek, mérlegük 1-7-8.

Tipp: Félidőben X @ 2.18


Levante1.83  döntetlen3.50  Córdoba4.60
Két, a tabella alsó felében vitézkedő csapatról van szó. A Levante még matematikailag kieshet, illetve a Córdoba elvi szinten még megőrizheti első osztályú tagságát.

A hazaiak jobb formában vannak, hiszen két fordulója veretlenek (2-2 otthon az Espanyol ellen, majd 1-0 Madridban a Getaféval szemben).

Ezzel szemben a Córdoba január vége óta mindössze két pontot tudott szerezni az azóta eltelt 14 forduló alatt. Mondjuk az a kettő pont idegenben jött nekik össze: a Depor és a Villareal vendégeként tudtak ikszelni.

Tipp: Első gól – Levante @ 1.48

Eredő odds: 6.94