Föltámadhat az Espanyol?


Espanyol2.60  döntetlen3.20  Real Sociedad2.90

Alsóházi rangadó ez a javából, hiszen a 14. helyezett Real Sociedad, illetve a 17. pozíciót elfoglaló Espanyol találkozik. Mindössze két pont a különbség a két csapat között és a nyertes komoly lépést tehet a bennmaradás felé, ugyanis a kiesőhelyen álló Las Palmas csupán egy pont távolságra van az Espanyoltól.

A „kisebbik” barcelonai csapatra alaposan rájár a rúd mostanában: a 2016-os esztendőben még nem nyert tétmeccset, a bajnokságban hat fordulót követően mindössze két pontot tudott szerezni. Múlt héten ráadásul egy igen nagy pofonba szaladtak bele a Real Madrid vendégeként (6-0). Hazai pályán viszont még nem veszítettek el bajnoki meccset ebben az évben (0-0 a Barcelona ellen, majd 2-2 Villarreallal szemben). Tavaly szeptemberben 3-2-re verték idegenben a Real Sociedadot, egy ilyen arányú győzelemmel alighanem bárki elégedett volna most is hazai részről.

Csakhogy ehhez a vendégeknek is lesz egy-két szavuk és amúgy a Real Sociedad játékában simán benne van a pontszerzés. 2016-os mérlegük 2-2-1, mindkét győzelmüket hazai pályán szerezték, idegenben már kevésbé eredményes a csapat. Sőt, legutóbbi túrájuk alakmával igen csúnyán kikaptak a Sporting Gijóntól (5-1). Ugyanakkor ezt a súlyos vereséget követően hazai pályán verték 2-1-re múlt héten az idei szezonban nem túl acélos teljesítménnyel előrukkoló Real Betist.

Egyik gárda sem a szigorú védekezésével szerzett magának hírnevet a bajnokság aktuális kiírásában. Huszonkét forduló után az Espanyol 41 bekapott gólnál jár, míg a vendégek mutatója 34 ebben a tekintetben.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.91