Derékhadak csörtéi


Las Palmas2.35  döntetlen3.25  Deportivo La Coruna3.25
Szombat este tízkor fogadják az újoncok csatáján a „kanárik” a korábban szebb napokat is megélt galíciaiakat. Vajon hány nyájas olvasó emlékszik még arra, hogy a Depor az 1999/2000-es szezon végén bajnokságot ünneplehetett? És arra, hogy az azt követő években stabil Bajnokok Ligája együttesnek számított? Egyáltalán kinek mond még bármit is Roy Makaay, Diego Tristán, Mauro Silva, vagy éppen Valerón neve?

Visszatérve a jelenbe, a Kanári-szigeteken vívott meccsnek is első látásra az esélyese a vendég egyesület, mivel a kék-fehérek az előkelő nyolcadik helyet birtokolják, ráadásul újonc létükre a bátrabb támadójátékot is felvállalják, amit a 18 rúgott gól is bizonyít.

Ez elmúlt öt bajnokin egy-egy győzelmet illetve vereséget valamint három döntetlent tud felmutatni a Depor, legutóbb tartományi rangadón sikerült a jól szereplő Celta felé kerekedni (2-0), ráadásul hat idegenbeli mérkőzésén csak egyszer szenvedett vereséget nagy meglepetésre az idén a mezőny végén kullogó Malaga otthonában, (2-0) viszont háromszor is döntetlent játszott, legutóbb a Levantével. (1-1)

A „kanáriknak” már nem megy ilyen fényesen, egyelőre a legjobb kieső, tizennyolcadik helyet mondhatják magukénak, igaz ide csak rosszabb gólkülönbség miatt szorulnak le a Granadával szemben. A gólszerzés mindenesetre nem erőssége Quique Setien vezetőedző együttesének, hiszen mindössze tíz alkalommal sikerült csak betalálni az ellenfelek hálójába.

Hazai pályán csak kétszer nyert idén a Las Palmas, legutóbb az idén meglehetősen harmatos Real Sociedad ellen (2-0) viszont a csapatban benne lehetnek a bravúrok is amit bizonyít az előző fordulóban szerzett értékes pont, amit a Mestallában csent el a gárda a Valenciától, (1-1).

Tipp: Döntetlen @ 3.20


Getafe3.10  döntetlen3.20  Villarreal2.46
Nincs túl jó passzban a dél-madridi kiscsapat. Megyeri Balázsék (a magyar cerberus bemutatkozása még mindig várat magára) a legutóbbi négy mérkőzésükön mindössze egy pontot zsákmányoltak (hazai pályán a Rayo Vallecano elleni 1-1), ellenben sima vereséget szenvedtek az Eibar (3-1), Barcelona (0-2), Sevilla (5-0) hármastól.

Idegenben elképesztően rosszak a kékek, mindössze egy megszerzett pont a mérlegük, amit Vigóban sikerült kibirkózni (0-0), a Coliseum Alfonso Perezben viszont elfogadható 3-1-2-es mérleget tudnak felmutatni Fran Escribá mester tanítványai, megszerezve többek között a Las Palmas (4-0), a Levante (3-0) és a Malaga (1-0) skalpját is.

A „Sárga Tengeralattjáró” ebben a szezonban is üde színfoltnak számít a bajnokságban, noha a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni, (Sevilla ellen 2-1) továbbra is a BL selejtezőt érő, negyedik helyen tanyázik.

Idegenben ötven százalékos Victor Ruizék mérlege, kettő győzelemre ugyanannyi döntetlen illetve vereség jutott. Legutóbbi idegenbeli fellépésén sima vereséget szenvedett az együttes a mostanra topformába kerülő Barca vendégeként (3-0), előtte ugyan pontot szerzett Kanári-szigeteken (Las Palmas 0-0) viszont a 7. fordulóban tartományi derbit vesztett a csapat a Levante ellen (1-0)

Tipp: Félidőben vendég @ 3.20


Rayo Vallecano3.15  döntetlen3.50  Athletic Bilbao2.30
Viszonylagos nyugalomban telik az idei bajnokság a Rayo Vallecano háza táján. A jelenleg elfoglalt bajnoki helyezéssel (13.) alighanem elégedettek lennének a „darazsak” a szezon végén is. Tizenkét forduló alatt négy győzelem mellett két döntetlent és hat vereséget könyvelhet el eddig Paco Jeméz együttese.

Hazai pályán hangyaszorgalommal gyűjtögeti pontjait a Rayo, a legutóbbi két bajnoki meccset is sikeresen abszolválva a Granada (2-1) illetve az Espanyol (3-0) legyőzésével, igaz előtte némiképp váratlanul kikapott az újonc Betistől (0-2). A csapat legnagyobb problémáját a gyenge védelme jelenti, amit a tizenkét forduló alatt kapott húsz gól bizonyít.

A Bilbao szezonja eddig teljesen színtelen-szagtalan, amit idei mérlege (öt győzelem, két döntetlen, öt vereség) valamint a tabellán elfoglalt kilencedik hely tökéletesen leképez. Igaz ugyanakkor, hogy az Európa Liga pótselejtező-hely csupán három egységnyi távolságban van a baszkoktól.

Raúl Garciáék képesek ugyan bravúrra, amit a szezon elején a Barca ellen megszerzett spanyol-szuperkupa fényesen bizonyít, de a San Maméstől távol már korántsem olyan harapós Ernesto Valverde legénysége: hat idegenbeli fellépése során csak Sevilában, a Betis ellen hagyta el győztesként a gyepet (1-3), legutóbb viszont pankrációra hajazó és nyolc sárgalappal tarkított mérkőzésen szenvedett vereséget Granadában (2-0).

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 4.50

Eredő odds: 46.50