Botlanak-e a nagymenők?


Atlético Madrid1.58  döntetlen3.85  Athletic Bilbao6.75
A tabellát meg az oddsokat megfigyelve joggal gondolhatják a hispán futball barátai, hogy ez a meccs országos egyes, hisz a matracosok másodikak a bajnokságban. Hazai pályán csak egyszer kapituláltak, mégpedig a Barca ellen (1-2) míg a legutóbbi három bajnokin viszont ha szűkösen is, de legyőzték az Espanyolt (1-0), a Sporting Gijont (1-0) és a Valenciát (2-1).

Az Atlético tehát stabil szezont produkál, francia sztárja Atoine Griezmann pedig egyenesen félelmetes formában van, a legutóbbi négy bajnokin háromszor is eredményes volt.

Mi szólhat a vendég baszkok mellett? Talán elsősorban a dac, meg egy kis statisztika is, mivel az elmúlt öt idegenbeli kiruccanás során csak egyszer húzták a rövidebbet Raul Garciáék (Granada ellen 2-0). Ellenben mind a Rayo (0-3), mind a Betis otthonában sikerült besöpörni a három bajnoki pontot. Emellett becsúszott két remi is, La Corunában (2-2) előtte pedig a "nagybaszk" rangadón az Anoetában, a Sociedad ellen. (0-0)

Ernesto Valverde együttese a Calderónba se feltett kézzel fog utazni, de hogy melyik arcát mutatja, azt csak vasárnap kora estére fog kiderülni.

Tipp: Antoine Griezmann gólt szerez @ 2.50


Villarreal5.00  döntetlen4.25  Real Madrid1.65
A Sárga Tengeralattjáró békésen hajózgat a spanyol bajnokág vizein, a tabellán pillanatnyilag ötödikek huszonnégy ponttal, amiből 16-ot hazai pályán zsebeltek be. Az El Madrigálban lejátszott hét meccsükből ötöt megnyertek – legutóbb a Rayo Vallecanót (2-1) kényszerítették térdre – a mérleget csak egy Eibar elleni iksz (1-1) illetve egy Celta Vigo elleni vereség (1-2) csúfítja.

Imponáló Marcelino Garcia Toral tanírványainak a gólkülönbsége is hazai pályán: hét kapott gólért cserébe tizenháromszor találtak be. Az nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a gárdából a csütörtöki, csehországi kirándulás (3-3 a Viktori Plzen ellenében).

A Realról bízvást elmondható, hogy nem izzadt meg a keddi Bajnokok Ligája derbin a svéd bajnok Malmö ellen (8-0) és összességében úgy tűnik, hogy kiegyenesedőben van a Királyi Gárda a Barcától kapott kiadós zakó (0-4) óta.

Rafa Benítez fiai a "katalán csapást" követően az Eibar (2-0) és a Getafe (4-1) ellenében begyűjtötték a bajnoki pontokat, a Bajnokok Ligájában pedig idegenben a Sahtart (3-4) is két vállra fektették.

Hét idegenbeli kitérőjükön négyszer térhetett vissza győztesen a Real, kétszer játszott döntetlent: a "nagy" madridi rangadón (1-1) illetve még a bajnokság nyitányán Gijonban (0-0), egyszer pedig a vereség keserű kenyerét eszegethette Andalúziában (Sevilla ellen 3-2). Papírforma szerint Catellónban ugyan Benzemáéknak áll a zászló, de hogy be is tudják-e húzni a három pontot az még erősen kérdéses.

Tipp: A vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 2.85


Eibar2.55  döntetlen3.30  Valencia2.90
A kis baszk csapat hosszú ideig vitézkedett ősszel, de jelenleg megtorpanni látszik, mivel a legutóbbi három bajnoki meccsen egyszer se jött össze számára a győzelem. Ebből a Real Madrid elleni vereséget (0-2) különösebben nem kell magyarázni, de a gyenge Real Sociedad otthonában (2-1) begyűjtött pofon bizonyára fájó a piros-kékek számára. A Villarreal otthonában szerzett pontocska (1-1) ezzel ellentétben viszont kifejezetten dicséretes.

Az Ipurua Municipal stadionban eddig háromszor győzött José Luis Mendilibar együttese, a már említett Real elleni vereség előtt a Getafét (3-1) és a Rayo Vallecanót (1-0) sikerült megtáncoltatniuk a baszkoknak, akik most vasárnap ezúttal a Denevéreket csapnák le.

Márpedig az a "denevér" igencsak szárnyaszegett, mivel szerdán "sikerült" a Mestallában kikapni a fájdalmasan gyenge francia Lyontól a Bajnokok Ligájában (0-2), ezzel jegyet nyerve a Sir Alex Ferguson által nemes egyszerűséggel csak vesztesek kupájának titulált Európa Ligába.

A bajnokságban is csak nyolcadik helyen tanyáznak Mustafiék, ráadásul a legutóbbi három fellépésük során ők is győzelem nélkül maradtak, igaz a képet jelentősen árnyalja, hogy a 0-2-1 mérleg két döntetlenjéből egyik a Barca ellenében (1-1) történt ami ha úgy vesszük győzelemmel is felérhet, míg a vereség a Ramón Sáchez Pizjuánban csúszott be (1-0) ráadásul kilenc emberrel. A képet igazából a másodosztály-gyanús Las Palmas elleni hazai derbi (1-1) csúfítja jelentősen.

Idegenben azonban rettentően gyengék a Turia-partiak, Vigóban ugyan egy meglepő tűzijátékot tartottak (1-5) de amellett elszenvedett három vereséget már aligha teszik ki az ablakba, még akkor se ha azok a papíron vállalható kategóriába esnek (Sevilla 1-0, Atlético Madrid 2-1, illetve Athletic Bilbao 3-1). Hogy a baszk kiscsapat otthonában mire lesz képes a Valencia, azt még talán a Primera Divisionban ezzel a meccsel debütáló Gary Neville edző sem tudja.

Tipp: Lapok száma 6,5 felett @ 1.94

Eredő odds: 13.82