Az Atlético túl nagy falat lesz a Sociedad számára


Az Atlético Madrid visszakerült a tabella harmadik helyére, köszönhetően a szombaton, a szenvedő Córdoba ellen aratott 2-0-ás győzelmének. Főleg Antoine Griezmann tűnt élesnek: a francia szerezte az első gólt, így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a madridiak megszerezték első idegenbeli győzelmüket január óta.

Griezmann minden bizonnyal megőrzi helyét a kezdőben volt csapata ellen is, de Mario Mandzukic könnyen lehet, hogy kikerül, a helyét pedig az Atleti legutóbbi hazai sikere alkalmával (Getafe, 2-0) betaláló szerző Fernando Torres veheti át.

A többi csapatrészben a rotációnak köszönhetően Raúl Garcia szállhat be a középpályára, Juanfran eltiltása pedig azt jelenti, hogy valószínűleg a mellőzött Guilherme Siqueria-Christian Ansaldi páros valamelyik tagja játszhat balhátvédet, Jesús Gamez pedig átjön a másik oldalra.

A Real Sociedad kis szerencsével ért el 1-1-es döntetlent szombat este a Málaga otthonában, de David Moyes csapata megint megmutatta, hogy tud küzdeni. A legutóbbi négy meccsén megszerezhető 12 pontból 10-et begyűjtött, ami jelzi, hogy az Everton és a Manchester United korábbi edzője berendezkedett a baszk csapatnál, és kiváló formájuknak köszönhetően még az Európa-liga-indulást érő hetedik hely elcsípésére is van némi esélyük.

A Sociedad novemberben - még Moyes érkezése előtt - 2-1-re verte az Atléticót, de az eredmény megismétlésének esélyeit csökkenti, hogy mindkét középső védő, Inigo Martínez és Jon Ansotegi is ötödik szezonbeli sárga lapját kapta a Málaga ellen. Az újra fitt Mikel Gonzalez és Gorka Elustondo ugorhat be helyettük. A térdprobléma után visszatért Carlos Vela a múlt héten kisebb sérülést szenvedett, de ezúttal már játszhat.

Az Atlético úgy tűnik, kezdi összeszedni magát, ráadásul otthon mindig nagyon erős. Moyes csapatának idegenbeli formája jelentősen javult, de a Calderónban aligha várhatunk tőlük győzelmet.

Tipp: Atlético Madrid-Real Sociedad 1-0 @ 5.40

Best bet: gólok száma 2.5 alatt @ 1.90