Alsóházi rangadó és középcsapatok csatája


Athletic Club Bilbao 1.70, döntetlen 3.65, Granada CF 4.75
Tizennegyedik helyről várhatja a mai összecsapást az Athletic Club. Az előző fordulóban a Getafe vendégeként kaptak ki 1-0-ra, viszont előtte otthon győzték le a Valenciát (1-0) és idegenben az Ossasuna együttesét (0-1). A gólszerzés nem a bilbaói csapat erőssége, az elmúlt öt tétmeccsükön összesen három találatig jutottak, meccsenként maximum egyszer tudtak gólt rúgni. Hazai pályán 2013-ban ötször léptek pályára, két győzelem (az Atletico Madrid és a Valencia ellen), és három vereség a mérlegük.

A Granada összesen két pontot szerzett az előző két fordulóban, 0-0-át értek el Zaragozában, a legutóbbi fordulóban pedig 1-1-et játszottak a Levante ellen otthon. Idegenben eddig egyszer nyertek ebben az évben, a Deport verték 3-0-ra, a többi meccsen két döntetlenre és két vereségre futotta.

Tipp: 1 @ 1.70, illetve gólok száma kevesebb mint2.5 @ 1.95

Real Betis 1.82, döntetlen 3.45, Getafe 4.25
A Betis egy győzelemmel pont annak a Valenciának léphet szorosan a sarkába, amelytől 3-0-ra kapott ki az előző fordulóban. A zöld-fehérek jelenleg 43 ponttal a hetedikek, mögöttük negyvenkét ponttal nyolcadik a Getafe. Ebben az évben még veretlen hazai pályán a Betis, három győzelem és két döntetlen jött eddig össze saját pályájukon. Utóbbi két hazai meccsüket megnyerték a Malaga és az Ossasuna ellen.

A Getafe egy esetleges győzelemmel följöhet a hetedik helyre és erre meg is van minden esélyük, mert jó formában van a madridi kiscsapat. Február elején beleszaladtak egy hatosba Barcelonában, azóta viszont öt meccsből négyet megnyertek és egyszer játszottak döntetlent. Ezekből két mérkőzést idegenben játszottak, a Mallorca otthonában nyertek, a Levante vendégeként 0-0-át játszottak.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20