Alsóházi csata a forduló záró meccsén


Granada2.20  döntetlen3.40  Espanyol3.45
Zsinórban két bajnoki meccset is megnyert kapott gól nélkül a Granada (előbb a Depor otthonában, majd a Gijón házigazdájaként), aztán az előző fordulóban 2-0-ra kikapott a Betis vendégeként. Az Espanyol viszont egyáltalán nem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, pláne nem otthon. Bár azért azt is látni kell, hogy a Granada 2013-ban tudott utoljára nyerni aktuális ellenfelével szemben, az azóta lejátszott öt meccsből négyet az Espanyol nyert és pont a két együttes legutóbbi találkozóján született 1-1-es döntetlen, tavaly novemberben.

Ami a vendégek formáját illeti: a Betis őket is megtréfálta két héttel ezelőtt, ráadásul Barcelonában tudott nyerni a zöld-fehér alakulat 3-0-ra. Aztán az előző fordulóban az Espanyol kiköszörülte a csorbát és 2-1-re verte otthon a Rayo Vallecano együttesét.

A hazai csapat egy győzelemmel elléphet a kiesőhelyről, ez nyilván plusz motivációt jelent számukra. Az Espanyol idegenbeli mérlegét elnézve (3-0-11) pedig egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Granada begyűjtse a három pontot, hiszen ebben a szezonban otthon olyan csapatokat is megvertek már, mint a Bilbao, vagy éppen a Sevilla. 

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 5.75