Alaposan meglepett a Real győzelme


Boldogult édesapám sem volt egy kártyakirály, de ő legalább a családi ünnepeken játszott snapszer csatákban olykor nyert valami 10, 20 forintot, 1 forintos alapon. Én legutóbb az UNO nevű gigamega, agylapító, sík egyszerű játékon brillíroztam. Királyság!

Ezt azért is mondom, mert az Unibetnél írok olykor a meccsek alakulásával kapcsolatban néhány „kiemelkedően jó tippet" adva. Ez a hétvége különösen jól sikerült, mert szombat estig háromból kettőt „jól bemondtam”. Jeleztem, hogy a Fradi szétnyeri magát Debrecenben: kuka. Kiokoskodtam, persze megfelelő magyarázattal, hogy a Barca szétmarja a Realt. Az sem! Dupla semmi.

Tehát, ha valaki szégyentelenül sok pénzt akar keresni, annak azt javaslom, mindig ellenkezőjét fogadja meg annak, amit én bemondok. Tuti nyerő!

A Barca–Real klasszikuson megint kiderült, az edző rossz cseréje akár romba dönthet mindet. Egy közelebbi példa: a Bayern ellen a Juventusban zseniálisan, ihletetten focizó Moratát lekapta az edzője. A vége: az olaszok mehetnek picsogni a belterjes bajnokságukba.

Most meg Luis Enrique vette ki a jó meneteléséből Ivan Rakitic-et. Másra nem lehet gondolni miért, mert annyira nem tősgyökeresen spanyolos hangzású a neve. Bárki mást, ős katalánt, argentin géniuszt lerántani, még ha csak bambul a pályán, akkor is világ ellen szóló cselekedet.

A Real óriási kitartása miatt bukták a katalánok a meccset. Még úgy is, hogy egy sokadszor vállalhatatlanul ostoba fickó, ez az ős-baktérium, Sergio Ramos mínuszba tette a vendégek létszámát! Hogyan lehet valaki annyira agyag agyú, hogy a 10. percben pofázásért kapott sárga lappal kihúzza a 90 percet? Pont ő, aki a legnagyobb hőfokon darabolja az ellenfelet? Főként, az El Clásicón? Naná, hogy megkínálták a 83. percben egy tényleg jogosan kapott sárga lappal, emiatt mehetett a madréhoz törölközőért.

De ez nem törte meg Zidane bandáját! Sőt, ők lettek erősebbek. De mennyire! Okosba mentek az általam szuper győztesnek kikiáltott Barca ellen. Ragyogó kontrákkal gyalulták a megzavarodott helyieket, kikészítve az egész estadiót. Gareth Bale sokadszor ejtette ámulatba a világot zseniális játékával. Az ügyvédi irodai alkalmazott anya és a nyugdíjas iskolai gondnok apa fia annak idején sokak számára érthetetlen módon került a Real csapatába. Irgalmatlan nagy pénzért. Hurrogtak is emiatt, hogy nem ér annyit. Dehogyisnem!

Most fogadjunk!

Fogadjunk abban, hogy a spanyol játékvezetőknél rosszabbat nem találni Európában!