5 jóslat, amely biztosan beteljesül, ha Messi a Chelsea-hez igazol...


Sok szempontból rendellenes fejleményeknek lehetünk tanúi. Az egyik klub belülről építkezik, alapjait a saját tehetségei kinevelésére és egy valódi futballcsalád fenntartására helyezi, míg a másik csak rövid távra tervez, úgy vásárolgatja a legnagyobb sztárokat, ahogy más a ruhatárát dobja fel minden évszakra, és friss Bajnokok Ligája-győztes menedzsereket tesz lapátra.

Lionel Messi soha nem hagyná el szeretett, romlatlan Barcáját a kiszámíthatatlan, bűnös Stamford Bridge kedvéért, ugye? Vagy tán mégis? A pletykák szerint viszont nincs mindennel megelégedve Spanyolországban, és valószínűleg az sem javított a hangulatán, hogy a David Moyes által irányított Real Sociedad ellen a padra ültették. Aztán napvilágot látiott a szenzáció: Messi bekövette a Chelsea-t ÉS Cesc Fabregast az Instagramon!

Manapság ez alapján már gyakorlatilag aláírt szerződésről beszélhetünk, úgyhogy további teketóriázás nélkül jöhet öt olyan jóslat, amely szinte biztosan beteljesül, amennyiben a Chelsea megteszi Messit a legdrágább játékosok történetének legdrágább játékosává.

1. A Chelsea márkanév világaszerte szárnyalni kezd

Ha cinikusan állunk a dolgokhoz, azt mondhatnánk, hogy Messi leigazolása legalább annyira szól óriási marketing-értékének, mint a pályán mutatott játékának. Kezdésnek annyit, hogy az atombolhát 77 millióan csodálják a Facebookon, plusz majd' kilenc millió imádója van az Instagramon.

De a közösségi médiában tapasztalható befolyása csak egy kis szelete a valós értékének. Ugyanis többek között az Adidas, a Pepsi és az EA Sports FIFA játékának első számú reklámemberéről beszélünk, egy olyan arcról, akit a világ minden táján felismernek. Magától értetődik, hogy amennyiben Messi a Chelsea-hez igazol, az világszerte nagyot dob a londoni klub támogatottságán, ami újabb bevételi forrásokat fakaszt, valamint további befektetőket hoz. Nemcsak temérdek mezt tudnának eladni vele, de pillanatok alatt meg is alapoznák a Chelsea-szurkolók új generációját.

2. Messi formája tovább romlik a javulás előtt

Az általunk mostanában látott Messi is géniusz. Balosával még mindig képes bármire, és továbbra is ontani fogja a gólokat, csodálatos gólokat – egészen addig, amíg tetovált lábai elviszik az ellenfél kapuja elé. Viszont volt már jobb és motiváltabb is.

Lehet, hogy csak kiégésről van szó. Lehet, hogy Messi frusztrációja befolyásolja a játékát – játéka ettől kevésbé látványos, ez akadályozza meg abban, hogy örömét lelje a Barca focijában.

Ha a fizikálisan jóval intenzívebb Premier League-be igazol, mindenképp módosítania kell játékán. Lehet, hogy kezdetben sérülések lassítják majd átalakulását, és lehet, hogy az elején kissé csalódást kelt majd az érkezését övező elképesztő felhajtáshoz képest. Idővel viszont egy megfiatalodott Messit fogunk látni. A Chelsea szurkolói térdre borulnak új királyuk előtt, a Premier League lélegzetelállító izgalmai pedig tűzbe hozzák Messit, aki újra a legmagasabb csúcsra hág föl.

A szurkolók messze földről elzarándokolnak, hogy láthassák. Képzeljük csak el, hogy a Chelsea egy amatőr csapattal kerül össze az FA-kupában, Messi pedig mondjuk, a hatodosztályú Eastbourne Borough szerény gyepén varázsol vasárnap délben 2016 januárjában. Ez valóban megtörténhet, és teljesen új kihívást jelentene Messinek.

3. Eden Hazard távozik a Chelsea-től

A taktika szempontjából Messinek természetesen alkalmazkodnia kell majd José Mourinho alapelveihez. Mourinhónál nem létezik olyan nagy név, aki kibújhat a védekező feladatok alól, ennek megfelelően pedig elkerülhetetlenek az összetűzéseikről szóló, kiszínezett beszámolók.

Messinek igazából nem fog gondot okozni, hogy Mourinho elképzelései szerint dolgozzon. Miután beilleszkedett, átveszi Eden Hazard helyét, és Hazard lesz az új Juan Mata. Gyorsan és jelenlegi formáját tekintve felháborító módon el fogják adni annak, aki a legtöbbet ígér érte, ez a kérő pedig a PSG lesz.

4. Ronaldo visszatér Angliába

2016 nyarát írjuk, a Ronaldo által vezetett portugál válogatott pedig reménytelen produkcióval zúgott ki az Európa-bajnokságról. A 31 éves játékosnak valahogy fel kell hívnia magára a figyelmet. A Real Madrid továbbra is domináns klub Spanyolországban, viszont azzal, hogy Messi Angliába igazolt, a világ már nem a Primera Divisiónra figyel. Ronaldo duzzog.

A Premier League a sláger, és Ronaldo nem bírja tovább. Rácsörög Sir Alex Fergusonra, aki gyorsan meg is győzi, és Ronaldo már úton is van korábbi otthona, az Old Trafford felé, ahol újra bizonythat. Köztudott, hogy a United szeretné megszerezni, és nyilvánvaló az is, hogy a Madridnak már Ronaldo utódját kell keresnie.

Abban a pillanatban, hogy Ronaldo megérzi, min mesterkedik a vezetőség, már le lépett egy olyan klubhoz, amelynél akkor is szerették, amikor otthagyta őket. Noha rengetegen mennek majd el Messi bemutatására a Chelsea-nél, Manchesterben még többen fogják üdvözölni Ronaldót. Ha kell, mindannyian Ronaldo márkájú alsógatyát húznak, csak, hogy létrejöjjön az üzlet.

5. Argentína nyeri a 2018-as világbajnokságot

Messi már túl lesz a 30-on a 2018-as oroszországi világbajnokságon, de köszönhetően annak, hogy Mourinho alatt újjászületett a Chelsea-nél, a tornára megújult motivációval és a korábbinál sokkal elszántabban érkezik.

A körülmények kedvezni fognak az agilis focinak, és mivel az argentinok legfontosabb támadói közül sokan Angliában keresik a kenyerüket (Messi, Agüero, Di María, Lamela), a helyzet ideális lesz ahhoz, hogy egységben hasítsanak.

Megnyerik a tornát, és Messi elnyújtott hattyúdala igazolja, hogy ő a valaha volt legjobb. A beszédében pedig köszönetet mond majd Mourinhónak.

Messi a Chelsea-hez igazol januárban? FOGADJON!