Zárkózó csapatok az élbolyban és a kieső zóna közelében


Ha szombat, akkor alsóház

Bár még csak a bajnokság harmadánál járunk, de körvonalazódni látszódik az, hogy mely csapatokat érinthet meg a kiesés szele. Az alábbi két párharc különösen érintett ebből a szempontból, mindenképp érdemes tippelni rájuk.

West Ham United 1.85, Döntetlen 3.50, Fulham 4.25

Mindkét csapat 10-10 ponttal áll, amely a kiesőzóna határát jelenti jelenleg. A mérkőzésnek kiemelt jelentősége van, hiszen koránt sem mindegy, hogy melyikük indulhat egy árnyalattal kényelmesebb helyzetből a nagy karácsonyi rohamra.

A West Ham talán kissé érdemtelenül áll itt, hiszen annyi gólt lőttek, mint a Tottenham, és kevesebb gólt kaptak, mint a Manchester United. A csapat az utolsó 15 percben kapta góljainak közel felét, és amikor hátrányba kerültek, sosem tudtak fordítani vagy egyenlíteni.

A Fulham sem futja élete szezonját, elég csak annyit mondani, hogy nincs olyan játékos a keretben, aki 2 gólnál többet szerzett volna. Legutóbbi négy mérkőzésüket elvesztették, mentségükre legyen mondva, hogy ezt nem könnyű ellenfelek ellen tették.

A Fulhamre nem jellemző, hogy döntetlent játsszon és igazából mindkét csapat csak veszítene egy esetleges pontosztozkodás alkalmával. Éppen ezért nehéz megjósolni, hogy mi lesz, de csodálkoznánk, ha gólzápor lenne ezen a szombati összecsapáson.

Tipp: Alatt 2.5 @ 1.82

Norwich City 1.87, Döntetlen 3.40 , Crystal Palace 4.30

Sokak szerint a Crystal Palace a liga leggyengébb csapata. Novemberig mindössze három pontot szereztek, igaz az utolsó két meccsükön nem kaptak ki. Beszédes adat, hogy minden mérkőzésükön maximum egy gólt szereztek, kivéve a Sunderland elleni 3-1-es sikert. Összecsapásaik háromnegyedéről vesztesen vonulnak le, mely egyáltalán nem csoda, ha háromszor több gólt kapsz (21), mint amennyit szerzel (7).

A Norwich ezzel ellentétben jóval egységesebb csapat képét mutatja. Hazai pályán hatból négyszer sikerült pontot vagy pontokat otthon tartani, ami nem túl jó előjel a londoni ellenfél számára.

Tipp: Háromesélyes fogadás – Norwich @ 1.87

Ha vasárnap, akkor felsőház

Szorosan alakul a Premier League élmezőnyének állása is, hiszen a második és a kilencedik helyezett között pusztán 4 pont differencia van 12 forduló után. A két következő bemutatott párosítás olyan csapatok részvételével zajlik, kik ebben a bolyban próbálnak előre lépni.

Tottenham 2.65, Döntetlen 3.30 , Manchester United 2.65

Nem különösebben könnyű a sorsolása a londoni csapatnak, hiszen miután a City ellen esélyük sem volt, most megkapták a másik gárdát Manchester városából. Ellenfél tehát a United, kik a Leverkusen ellen aratott 5-0 arányú győzelem után nem fognak önbizalomhiányban szenvedni.

A Spurs is játszott a hét közben, csütörtökön 2-0-ra nyertek a Tromso ellen. A bajnokságban viszont kisebb hullámvölgyben van AVB csapata, utolsó győzelmüket még októberben aratták egy vérszegény 1-0 formájában a Hull ellen. A csapat és egyben a legeredményesebb támadó, Soldado is ekkor lőtt gólt utoljára, így most sem ők számítanak a meccs esélyeseinek.

Tán a legbeszédesebb statisztikák egyike, mely kiválóan szemlélteti a Tottenham visszaesésének mértékét, hogy nem nyertek még a 10. helyezettnél előrébb álló csapat ellen.

A Manchester United épp ellentétes utat jár be, hiszen David Moyes kicsit döcögve mutatkozott be, de a szeptemberi arcpirító WBA elleni vereség óta nem találtak legyőzőre. Egy esetleges győzelemmel sokat léphetnének előre a Vörös Ördögök és mivel idegenbeli meccseik 83%-án legalább egy gólt lőnek, így ők az összecsapás esélyesei.

Tipp: Manchester United @ 2.65

Chelsea 1.55, Döntetlen 4.15, Southampton 6.20

Kevesen hitték volna, hogy egy tucat fordulót követően mindössze két pont lesz a két csapat között, de jelenleg a Soton jól tartja magát. A liga két legjobb védelmének összecsapása ez, hiszen szummázva mindössze 17 gólt kapott a két egyesület.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Chelsea meglehetősen kétarcú csapat, de eme kétarcúság mögött sokan Mourinho ténykedését vélik felfedezni. A Basel elleni vereség nem osztott, nem szorzott, viszont a Southampton ellen kötelező begyűjteni a 3 pontot. A kékek hazai pályán még nem szenvedtek vereséget, és minden ellenfelük ellen szereztek legalább 2 gólt.

A vendégek hatékony védelmének tehát nem lesz könnyű dolga, bár eddig a patinás ellenfelekkel szemben helytálltak. Ez igaz még akkor is, ha legutóbb a szintén londoni Arsenal ellen kaptak két gólt, ebből egyet Boruc bohóckodásának, egyet pedig a bíró jóindulatú sípszavának köszönhetnek.

Tipp: Chelsea @ 1.55

A négy tipp eredő oddsza: @ 13.98