Városi rangadók a hatodik játékhéten


Liverpool 1.90, Döntetlen 3.75, Everton 4.00

Egyik liverpooli csapat sem úgy kezdte a 2014/2015-ös bajnokságot, ahogy szerette volna. A Vörösök a legutóbbi négy fordulóban három vereséget is elszenvedtek, úgy tűnik Suarez eligazolása és Sturridge sérülése együtt már sok volt az Anfield Roadon. Ha a jelenlegi rajtból indulunk ki, akkor nem valószínű, hogy idén is bajnoki címért fog hajtani a Rodgers-csapat, hiszen már most hét pontos hátránnyal rendelkeznek a Chelsea-vel szemben, igaz a sorsolásuk nem volt éppen könnyűnek nevezhető.

A két idegenben elszenvedett 3-1-es vereség különösen fájó lehet, sőt az Aston Villa elleni hazai 0-1 sem a legszebb emlékek közé fog bekerülni a Liverpool szurkolók körében. Hatalmas öröm lenne viszont az, ha sikerülne megverni a nagy városi riválist. A Mersey-parti rangadón tavaly egy 3-3 mellett egy sima 4-0 volt az egyenleg, idén is kiegyeznének ezzel Gerrard-ék.

Az Everton még jobban beragadt, mint a rivális, öt forduló alatt mindössze egyetlen meccset sikerült megnyerni, azt is a nem túl acélos West Bromwich Albionnal szemben. A legszembetűnőbb változás a tavalyi évhez képest, hogy a ligaelit védelmük széthullott, eddig 13 gólt kaptak, ami a legtöbb öt játékhetet követően az egész Premier League-ben. Szerencsére a másik oldalon azért akad balansz, a Kékek meccsenként több mint két gólt átlagolnak, és ez nem csak egy kiszámolt eredmény, hanem konkrétan minden meccsen megrúgták eddig a legalább kettőt. 

Ennek tükrében, a Liverpool gyenge formáját tekintve és a városi rangadó hangulatát is idevéve, mindenképp gólgazdag meccsre számíthatunk.

Tipp: 3,5 Felett – Igen 2.43

Chelsea 1.21, Döntetlen 6.75, Aston Villa 15.00

A Chelsea egészen kiemelkedő formát mutat az idei szezonban. A múlt héten ugyan becsúszott egy döntetlen a Manchester City ellen, de aki ismeri Mourinho taktikáját, annak egyáltalán nem meglepő, hogy az „idegenben jó az x is” mentalitás előtérbe kerül a nevesebb csapatok ellen. Való igaz, hogy Schürrle góljával még a londoni csapat vezetett, de az igazi hidegzuhany Frank Lampard gólja volt immáron City színekben.

A Chelsea idén 16 gólt lőtt, még mindig meccsenkénti három felett van az átlaguk, viszont a hét kapott gól csak a középmezőnybe elég. Ebben a tekintetben különösen jól áll hétvégi ellenfelük, a Villa eddig csak négy gólt kapott, ráadásul ebből hármat az Arsenal rámolt be nekik a múlt hétvégén.

Ezek ellenére a birminghami csapat még mindig a dobogón található, többek közt azért, mert idegenben legyőzték a Stoke City-t, sőt a Liverpoolt is.

A Villa idegenbeli sikerszériája valószínűleg meg fog szakadni, hiszen a Chelsea a legritkább esetben hibázik a Stamford Bridge közönsége előtt, bár a keddi Sporting elleni BL-meccs miatt most nem lesz olyan magabiztos a Kékek győzelme.

Tipp: Hendikep kezdése 0-1 – Döntetlen 3.85

Arsenal 1.75, Döntetlen 3.85, Tottenham Hotspurs 4.75

A hétvége másik nagy városi rangadóját az Emirates-ben rendezik. Mindkét csapatra ráférnek a pontok, igaz egyik alakulat sem áll se kifejezetten rosszul vagy jól. Az Ágyúsok még veretlenek az idei szezonban, a képet az árnyalja, hogy ebben három döntetlen is benne van, amelyek később még visszaüthetnek. Derbik előtt ugyan nem szokás ilyet mondani, de ezt most illene behúznia a hazai csapatnak, mert az ellenfél hetek óta csak szenved.

A Spurs legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett és sem a Liverpool, sem a WBA hálóját nem tudta bevenni. Emellett a két győzelem sem bivaly csapatok ellen született, a West Ham és a QPR is a gyengébbik vonalat képviseli, de legalább a londoni ellenfeleket tisztességgel aprítják a Sarkantyúsok.

Az Arsenal eddig minden meccsén betalált, benne van a pakliban azért, hogy kapnak is egyet, annak ellenére, hogy tavaly oda-vissza „csak” 1-0-ra nyertek Wengerék.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Igen 1.65

A három tipp eredő oddsza: 15.44