Tíz hasznos statisztika a Tottenham-Arsenal bajnokihoz


10. A Tottenham legutóbbi hét hazai, Arsenal elleni meccséből csak egyet veszített el (4-2-1), illetve legutóbbi két mérkőzését megnyerte pályaválasztóként. A hazai csapat számít favoritnak 2.35.

9. A Spurs mind a négy Arsenal elleni győzelme 2-1-es végeredményt hozott. Egy ugyanilyen arányú hazai siker most sem elképzelhetetlen 9.50.

8. A Tottenham utoljára 1995-ben végzett az Arsenal előtt. Akkor a Spurs a hetedik volt, míg az Ágyúsok a 12. helyen fejezték be a szezont. Most egy győzelemmel a Tottenham hat pontosra növelné előnyét a vendégekkel szemben és komoly lépést tehet a bajnoki cím felé 3.00

7. A két együttes már 47 Premier League meccset játszott egymással, ezeken összesen 133 gól született. Ez mérkőzésenként 2,8 találatot jelent, úgyhogy simán előfordulhat, hogy a két együttes 2,5 gól felett termel majd 1.77.

6. Ebben a naptári évben az Arsenal mindössze 10 pontot szerzett. Ha január elsején kezdődött volna a bajnokság, akkor most csak a tízedik lenne Wenger csapata. Már csak ezért sincsen valami vaskos odds az 1X-re 1.41.

5. Harry Kane több gólt rúgott ebben a szezonban a londoni derbiken (12), mint bármelyik másik játékos a PL mezőnyében - ezen a listán egyébként Eden Hazard a következő hat találattal. Tehát egyáltalán nem lenne váratlan egy Kane gól 2.20.

4. Ha kikap az Arsenal, akkor az zsinórban a negyedik elveszített tétmeccse lesz. Ilyesmire 2002 októbere óta nem akadt példa, de az oddsok alapján sem a vendégek számítanak favoritnak 3.10.

3. Alexis Sanchez 24 Premier League meccsen lépett pályára a szezonban és 21 alkalommal volt eredménytelen. Könnyen előfordulhat, hogy most sem lő gólt 1.31.

2. David Ospina öt meccséből csak egyszer fordult elő, hogy ne kapott volna gólt. A kapus összesen hétszer szedhette ki a hálóból a labdát azon a négy meccsen. Nem lenne túl nagy meglepetés, ha a Tottenham szerezné az első gólt 1.71.

1. Dele Alli hét Premier League góljából csak egy született a White Hart Lane-en. Szép odds van a középpályás esetleges találatára 3.65.