Tíz hasznos statisztika a Sunderland-Everton bajnokihoz


10. Az előző szezonban összesen 11 gól született a Sunderland és az Everton egymás elleni meccsein és mindig az éppen hazai pályán játszó együttes győzött. Amennyiben folytatódik ez a tendencia, a gólok száma akár 3,5 fölött is lehet hétfő este is 3.55

9. A Sunderland utoljára májusban győzött hazai pályán Premier League meccsen. Akkor pont az Evertont verték 3-0-ra, most viszont az oddsok alapján nem a házigazdák számítanak favoritnak 3.65.

8. Ebben a szezonban még nyeretlen a Sunderland és ha hétfőn sem győz, akkor ez lehet zsinórban a hatodik olyan PL idénye, melynek során az első négy fordulóban képtelen nyerni. Márpedig az Evertonnak nagyobb esélye van a sikerre 2.15.  

Everton-Sunderland 7-1 (2007)

7. David Moyes sokáig volt az Everton menedzsere és most egykori csapata ellen készülhet. Egyébként amikor Moyes a Manchester United kispadján ült a 2013/14-es szezonban, az Everton oda-vissza verte a MU-t. Durva fricska lenne, ha most a vendégcsapat behúzná mindkét félidőt 3.50.

6. Tavaly novemberben Arouna Kone mesterhármast szerzett a Sunderland ellen és az Everton végül 6-2-re nyert. Jól járunk, ha Kone lövi majd az első gólt 7.00.

5. Mindeközben Romelu Lukaku nem tudott gólt szerezni a legutóbbi 11 bajnoki meccsén. Kitart a gólcsend? 1.56

4. Jermaine Defoe az előző szezonban eredményes volt az Everton ellen — összesen 15 gólig jutott a támadó. Ebben az idényben már kétszer is betalált Defoe a Sunderland színeiben, most jöhet a harmadik 3.15.

3. Az Everton játékosai csupán háromszor kaptak sárgát ebben a szezonban, ennél kevesebbet csak a Bournemouth futballistái gyűjtöttek (2 sárga, 1 piros). Az oddsok alapján az tűnik a legesélyesebbnek, hogy Gareth Barry besárgul a Sunderlandből 3.20.

2. Az előző szezonban a Sunderland kapujára érkezett a legtöbb lövés, mérkőzésenként átlagosan 15, ám az Everton mutatója sem sokkal jobb ebben a tekintetben (14,6). Egyelőre mindkét csapat jobban áll ebben a szezonban: a Sunderland kapuját átlagosan 13,3 alkalommal veszélyeztetik meccsenként, míg az Evertonét 10,7-szer. Ebből persze nem következik az, hogy 0-0-s döntetlennel ér véget a találkozó 9.00

1. Defoe mellett Patrick van Aanholt is rúgott már gólt ebben a szezonban a Sunderland színeiben. A holland játékos meccsenként átlagosan egyszer lő kapura; ezért is van ilyen magas szorzó arra, hogy betalál 8.50.