Tíz hasznos statisztika a Southampton-Everton bajnokihoz


10. Az Everton 2002 áprilisában nyert utoljára a Southampton vendégeként. Most is a hazaiak az esélyesebbek, de ha biztosra akarunk menni, akkor tegyük meg kéteséllyel a meccset 1.25.

9. Az Everton 1-0-ra nyerte azt a bizonyos, 13 évvel ezelőtti mérkőzést — összesen csupán 11 bajnokit nyertek meg Southamptonban. Az oddsok alapján nem most fog összejönni a tizenkettedik 4.35.

8. Mindemellett az Everton legutóbbi három southamptoni látogatása alkalmával nem tudott gólt szerezni. Plusz az utolsó tíz alkalommal mindössze kétszer voltak eredményesek a liverpooliak, szóval könnyen lehet, hogy most is gólképtelenek maradnak 2.28.

7. Az előző szezonban a hazai csapat 3-0-ra verte aktuális ellenfelét  — ennél nagyobb arányban még egyszer sem sikerült legyőzniük az Evertont. Egy 3-0-s hazai győzelem igencsak sokat hozna a konyhára 16.00.

6. Az Everton egy Norwich elleni 2-2-es döntetlennel kezdte a szezont, február óta ez volt a második ikszük a bajnokságban. Mondjuk ettől még összejöhet a harmadik szombat délután 3.55.

5. Ross Barkley lőtte az elsőt múlt hétvégén, az előző szezonban viszont összesen csak két találatig jutott az angol középpályás. Jól járnánk, ha ő szerezné az első gólt 11.50.

4. A Southampton is 2-2-es döntetlent játszott az első fordulóban, és ha beleszámoljuk az EL selejtezőket, akkor már hét gólt termeltek az idei szezonban. Szép szorzója van annak, hogy 2,5 fölött lőnek majd az Everton elleni bajnokin 4.40.

3. A Southampton játékosai összesen négy sárgát kaptak az első fordulóban, egyikük az a Jose Fonte volt, aki az előző szezonban összesen nyolcat gyűjtött be. Nem járunk rosszul, ha a második fordulóban is villan majd neki a sárga 3.75.

2. Arouna Kone góllal és gólpasszal járult hozzá az Everton 2-2-es döntetlenjéhez az előző fordulóban, pedig csak a 63. percben cserélték be. Vajon ő szerzi majd az utolsó gólt szombaton? 8.50

1. Cederic Soares gólpasszt adott első meccsén a Southampton színeiben, de az előző szezonban mindössze csak kétszer volt eredményes a Sporting Lisszabonban. Nagyot kaszálunk, ha betalál az Everton ellen 16.00.