Tíz hasznos statisztika a Newcastle-Aston Villa bajnokihoz


10. Az Aston Villa garantáltan sereghajtó marad karácsonyig. A Premier League történetében eddig egyedül három csapatnak sikerült elkerülnie a kiesést ugyanebben a helyzetben: West Bromwich Albion (2004/05), Sunderland (2013/14) és Leicester City (2014/15). Könnyen előfordulhat tehát, hogy kiesik majd a Villa 1.10.

9. A Villa 15 bajnoki meccsen maradt nyeretlen a szezonban, ez negatív klubrekordnak számít. Utoljára az első fordulóban nyertek, akkor 1-0-ra verték a Bournemouth csapatát. Csodaszámba menne, ha győznének szombaton 4.05.

8. A Premier League történetében eddig az Ipswich Town veszítette el a legtöbb meccset egy naptári éven belül. Összesen 26 meccsről van szó, az Aston Villa pedig már huszonnégynél jár, pedig még három bajnokijuk hátra van. Könnyen összejöhet a huszonötödik vereségük szombaton 2.01.

7. Eközben a Newcastle megnyerte legutóbbi két meccsét, 2014 novembere óta nem akadt arra példa, hogy zsinórban két bajnokin győzzenek. Előfordulhat, hogy félidőben már a hazai csapat vezet és aztán megnyeri a meccset 3.30.

6. A legutóbbi kilenc alkalommal rendre egy gól döntötte el ezt a párosítást. Most sem lesz gólzápor? 3.35

5. A Newcastle legutóbbi nyolc, Villa elleni meccsén veretlen maradt — az utolsó Aston Villa győzelem 2011 áprilisában történt a Villa parkban (1-0). Még az ikszre is több esély van, mint a vendégek győzelmére 3.58.

4. Az előző szezonban Papiss Cisse szerezte a Newcastle győztes gólját a St James’ Parkban. Ebben a szezonban viszont csak két találatnál jár a támadó, simán lehet, hogy most sem talál be 1.42.

3. Ayoze Perez találatával nyert az előző fordulóban a Newcastle a Tottenham ellen — tíz meccsen ez volt a játékos negyedik gólja, nem járunk rosszul, ha ő szerzi majd az utolsót szombaton 6.00.

2. A Villa legutóbbi hét meccsén hat alkalommal elsőként kapott gólt. A Newcastle játékosai már dörzsölik a tenyerüket 1.53.

1. Jordan Ayew legutóbbi nyolc meccsén háromszor volt eredményes, ő a klub egyetlen olyan csatára, aki gólt lőtt szeptember óta, most is tőle várja mindenki a gólszerzést 4.20.