Tíz hasznos statisztika a Manchester United-Manchester City derbihez


10. A Manchester United és Manchester City is eddig 100%-os a bajnokságban. Egy döntetlennel mindkét együttes veretlen maradna 3.30.

9. A legutóbbi öt derbin a Manchester United csak kétszer tudott egyáltalán gólt szerezni. Ez persze nem nyújt garanciát a vendégeknek arra, hogy megússzák kapott gól nélkül a találkozót 3.60.

8. Az előző szezon utolsó manchesteri derbijén a City hazai pályán 1-0-ra kikapott a MU-tól. A két együttes legutóbbi négy egymás elleni meccséből három egy, vagy annál kevesebb gólt hozott. Egy 0-0-s döntetlen most is benne van a pakliban 8.50.

United-City 4-3 (2009)

7. Az elmúlt három derbin a United veretlen maradt a City-vel szemben, előtte viszont zsinórban négy meccset is elveszített városi riválisa ellenében. Jó áron van a hazai győzelem 2.32.

6. Az eddigi három fordulóban a City összesen már négy gólt szerzett és elég jól járunk, ha mindkét félidőben betalál a vendégcsapat 4.90.

5. Ugyanakkor vegyük figyelembe azt a tényt, hogy ebből a kilenc találatból hármat Sergio Agüero szerzett, most viszont eltiltás miatt nem játszhat. Vajon ha ő nincs, akkor gólt sem rúgnak a vendégek? 2.75

4. Zlatan Ibrahimovic már négy gólnál jár a MU színeiben és ez azt is jelenti, hogy lövéseinek 50%-a kaput talált (8/4). Nem lepődnénk meg, ha ő szerezné az első gólt 4.70

3. A United játékosai ebben a szezonban eddig több fejpárbajt nyertek meg (61%), mint bármelyik más csapat futballistái a PL mezőnyéből. Persze olyan magas játékosokkal a keretben, mint Fellaini ez nem csoda és most még akár eredményes is lehet a hórihorgas belga középpályás 6.10.

2. Pep Guardiola összesített mérlege Jose Mourinho csapataival szemben 7-6-3. Az oddsok alapján nem a City az összecsapás favoritja 3.45.

1. Az előző fordulóban Marcus Rashford lőtte a United győztes gólját a Hull ellen (1-0) és aztán az U21-es válogatottban mesterhármast szerzett. Simán elképzelhető, hogy csereként beállva gólt szerez a 18 éves támadó 8.00.