Tíz hasznos statisztika a Manchester United-Chelsea bajnokihoz


10. A Chelsea legutóbbi nyolc, Manchester United elleni meccsén veretlen maradt: amióta Sir Alex Ferguson nyugdíjba ment, a MU képtelen megverni a londoni kéket. Jó kis odds van az X2-re 1.59.

9. Louis van Gaal és Guus Hiddink utoljára 2006 márciusában meccselt egymással, akkor Hiddink PSV-je 2-0-ra verte a Van Gaal vezette AZ Alkmaart. Vajon a Chelsea mestere most is túljár honfitársa eszén? 3.10

8. Egyébként Van Gaal összesített mérlege Hiddink ellenében 1-1-4. Az ikszet sem lehet teljesen kizárni ma este 3.28.

7. Egy újabb United vereség azt jelentené, hogy zsinórban negyedszer kap ki bajnokin a csapat, ilyesmire 1979 februárja óta nem volt példa. Márpedig a Chelsea új erőre kapott, mióta Mourinho távozott a kispadról 5.30.

6. Viszont ha a Chelsea kap ki, akkor könnyen kiesőhelyre kerülhet és a második olyan bajnoki címvédő lehet, amellyel megesik ez a kellemetlen dolog (az 1962/63-as szezonban az Ipswich Townnal történt ez meg utoljára). A hazai győzelemre sincs gyenge odds 2.53.

FBL-EUR-C1-WOLFSBURG-MANCHESTER-UNITED : News Photo

5. A Chelsea eddig 29 gólt kapott, ez csak hárommal kevesebb, mint amennyit az egész előző szezonban lőttek nekik. Előfordulhat, hogy a MU szerzi majd az első találatot hétfő este 1.74.

4. Diego Costa az egyetlen olyan Chelsea játékos, aki egynél több bajnoki gólt szerzett ebben a szezonban (5). Ő viszont eltiltását tölti, na de akkor ki fog gólt lőni? Senki? 2.65

3. Csak a Sunderland (4) szerzett idegenben kevesebb pontot a Chelsea-nél (5). Ennek ellenére meglepő volna ha a United kapott gól nélkül nyerne 3.90.

2. A két csapat játékosai közül Wayne Rooney szerezte a legtöbb gólt ebben a párosításban (6). Ha esetleg ma is betalál, akkor ebben a tekintetben maga mögé utasíthatja Paul Scholes-t 3.60.

1. Oscar kihagyott egy büntetőt a Watford elleni meccsen (2-2) karácsonykor. A középpályás mindössze kétszer volt eredményes a legutóbbi 17 alkalommal, amikor pályára lépett. Mondjuk ettől ma még betalálhat 5.80.