Tíz hasznos statisztika a Manchester City-Stoke City bajnokihoz


10. Decemberben a Stoke 2-0-ra megnyerte a Manchester City elleni Premier League meccsét. 2010 óta ez volt csupán a második győzelmük a City-vel szemben és most sem ők számítanak favoritnak 11.00.

9. A decemberi mérkőzésen Marko Arnautovic lőtte a Stoke mindkét gólját. Az osztrák válogatott játékos a szezonban már tizenhárom találatnál jár (a válogatott meccseket is beleszámolva), a 2016-os esztendőben viszont csak két gólt lőtt. Elég jól járunk, ha ő jegyzi majd az első találatot 13.00.

8. Az előző szezonban a Stoke 1-0-ra tudott győzni az Etihad gyepén és 1997 októbere után örülhettek újra győzelemnek a City vendégeként (akkor szintén 1-0-ra nyertek). Nem mellesleg eddig a Stoke, ha nyert a Manchester City-vel szemben, az mindig egy gólos különbségű győzelem volt. Egy 1-0-s vendégsiker ettől még durva meglepetés volna 25.00.

7. A legutóbbi hét City-Stoke párosítás alkalmával csak egyszer fordult elő, hogy mindkét csapat gólt rúgott. Többek között ezért van ilyen szép odds arra, hogy mindkét együttes betalál 2.18.

6. A harmadik helyezett Manchester City legutóbbi 10 bajnokijából csak egyet veszített el (5-4-1) és összesen 13 gólt termeltek a játékosai. A hazai csapat számít favoritnak 1.31.

Stoke City v Southampton - Premier League : News Photo

5. Sergio Agüero eredményes volt a Newcastle elleni bajnokin kedden (1-1). Az argentin csatár már 27 gólnál jár (minden sorozatot beleszámolva) és nem lepődnénk meg, ha ő szerezné az első találatot szombat délután 3.15.

4. A Stoke legutóbbi két bajnokiján négy-négy gólt kapott és utoljára március elején úsztak meg meccset kapott találat nélkül. A hazai csapat valószínűleg mindkét félidőben gólt szerez majd 1.93.

3. A 19 éves Kelechi Iheanacho ebben a szezonban kilenc gólt rúgott a City színeiben, ami azért különösen figyelemre méltó, mert eddig csak hét alkalommal volt kezdő és mérkőzésenként átlagosan egyszer lő kapura. Övé lesz az utolsó találat? 4.25

2. A Manchester City összesen 62 gólt szerzett a Premier League idei szezonjában, de ebből csak 27 született az első félidőben. Egy 0-0-s első játékrész valamennyire most is benne van a pakliban 3.40.

1. Az argentin Nicolas Otamendi volt az egyetlen játékos a decemberi Stoke-Manchester City meccsen, aki sárga lapot kapott. A futballista 49 meccsen (a válogatott mérkőzéseket is beleszámolva) összesen 14 alkalommal kapott sárgát, úgyhogy most is simán előfordulhat, hogy lapot kap 4.00.