Tíz hasznos statisztika a Liverpool–Middlesbrough bajnokihoz


10. A Liverpool megnyerte a legutóbbi négy, Middlesbrough elleni meccsét az Anfielden. Ezeken a mérkőzéseken rendre legalább két gólt lőttek meccsenként.

9. A Middlesbrough nem tudott nyerni a legutóbbi 21, az Anfeilden tett látogatása során: 15 bajnokit elvesztett, 6-szor ikszelt.

8. Három olyan csapat van, amelyik több mint 10-szer kikapott a Liverpool vendégeként a Premier League-ben:  Sunderland (16), Bolton Wanderers (13) és Middlesbrough (14).

7. Legutóbb a 2008/09-es szezonban lépett pályára a Middlesbrough az Anfielden és pont akkor estek ki a PL-ből, miután Gerrard kései góljával 2-1-re győzött a 'Pool.

6. A Liverpool még sosem kapott ki otthon a Premier League szezonjának utolsó meccsén (8-2-0, illetve összesen 27 lőtt gól).

5. A Middlesbrough mindössze öt bajnokit nyert meg ebben a szezonban, a legkevesebbet a mezőnyből. A 2008/2009-es kiírásban is csak ennyiszer tudtak győzni a Premier League-ben.

4. A vendégek lőttek a legkevesebbet kapura ebben a PL szezonban (97). Ennél kevesebbet csak a Stoke City produkált még a 2011/12-es idényben.

3. A Liverpool hat meccset veszített el 37 forduló alatt és egyik alkalommal sem olyan csapattól kapott ki, amelyik az első hétben lett volna.

2. Philippe Coutinho hat gólt szerzett a legutóbbi hét bajnokin a Liverpool színeiben. Ráadásul az előző fordulóban duplázott a West Ham ellen.

1. Adam Lallana gólképtelen maradt a legutóbbi 13 PL meccsén (még gólpasszt sem adott). Ellenben a szezon első felében 7 gólt rúgott és 7 gólpasszt osztott ki a társaknak.